Een snelle eierwrap met paprika en champignons

Een snelle eierwrap met paprika en champignons
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
4 personen

Met eieren kan je echt alle kanten op, daarom staat er hier standaard altijd een doos eieren klaar om iets mee te maken. Toen ik laatst zin had in een snelle hap maakte ik deze snelle eierwraps met paprika en champignons. Een heerlijk maaltje dat je letterlijk binnen een paar minuten op tafel hebt staan.

Deze keer maakte ik deze eierwraps met twee soorten paprika, wat lenteuitjes, champignons en verse koriander. Je bakt alles kort aan, klopt wat eieren los met melk en een paar minuten later ben je klaar. Erg lekker met wat verse koriander erover en een scheutje zoete chilisaus. Het eenvoudige recept vind je hier, probeer ze zelf maar eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 tot 12 eieren*
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode peper
  • 6 lenteuitjes
  • bosje koriander
  • melk
  • boter om te bakken
  • peper en zout
  • chilisaus

* Zelf hou ik voor het avondeten drie eieren aan en voor de lunch twee, kies vooral de hoeveelheid die bij je past. Meer kan natuurlijk ook.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een koekenpan op laagt vuur zodat deze goed warm wordt. Snijd de paprika's in reepjes, de lenteuitjes in ringetjes en de champignons eerst in plakjes en daarna in reepjes. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper en snijd in dunne ringetjes. Hak de koriander grof met een koksmes, hou een klein beetje apart om te garneren.

Klop per keer in een mengkom twee of drie eieren los met een klein scheutje melk. Verhit wat boter in de koekpan en bak per keer een kwart van de gesneden paprika, koriander, lenteuitjes, rode peper en champignons kort aan.

Kruid met wat peper en zout en giet er het eiermengsel bij, bak kort aan en zet dan een ruime deksel over de koekenpan. Laat nog even doorbakken op lager vuur tot de bovenkant is gestold. Herhaal dit voor de overige drie eierwraps.

Schuif het gebakken ei op een bord, zet hier een ander bord op en draai het geheel om, rol de eierwrap nu op. Zo komt de donkere kant aan de binnenkant van je eierwrap en de mooiere lichte kant aan de buitenkant. Het maakt niets uit voor de smaak maar het ziet er net wat mooier uit.

Strooi er nog wat peper en zout en wat gehakte koriander over en doe er tenslotte een scheutje chilisaus op. Lekker met een stukje brood of gewoon zo.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een snelle eierwrap met paprika en champignons
Een snelle eierwrap met paprika en champignons
Een snelle eierwrap met paprika en champignons
Een snelle eierwrap met paprika en champignons

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens