Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet

Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet
Hoofdgerecht, Salade
15 minuten
4 personen

Pastasalades staan bij mij symbool voor lekker weer. Zodra de lente echt begint te komen verdwijnen de stamppotten langzaam uit beeld en komen daar frissere en lichtere gerechten voor terug. Nu de zon steeds warmer begint te worden en de lente steeds dichterbij komt wordt het dus tijd voor de eerste pastasalade van het jaar.

Deze snelle pastasalade met gerookte kipfilet staat binnen een kwartiertje op tafel. Het is erg makkelijk om te maken en je kan er doorheen doen wat jij lekker vindt. Ik heb deze keer gekozen voor de onderstaande combinatie. Wil je zelf ook alvast een beetje in de lentestemming komen? Het snelle recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. pasta
  • 200 gr. gerookte kipfilet
  • 200 gr. mais
  • 2 appels
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 3 eieren
  • 1 sjalotje
  • handje verse basilicum
  • 50 gr. pijnboompitjes
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Kook de eieren circa 9 minuten tot deze hardgekookt zijn en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pasta circa 2 minuten korter dan aangegeven om deze 'al dente' te krijgen, dan heeft deze net iets meer bite. Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Snijd de appels in plakjes en daarna in kleine blokjes, boen de schil eerst even schoon want je hoeft de appels niet te schillen. Halveer de cherrytomaatjes en zet apart voor zo. Snipper het sjalotje en snijd de verse basilicum met een koksmes in dunne reepjes.

Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Rooster de pijnboompitjes kort in de koekenpan, je hoeft geen olie of boter toe te voegen. Zodra de pijnboompitjes donkerder worden en je ze begint te ruiken doe je ze even in een bakje zodat ze af kunnen koelen, bewaar voor zo.

Giet de pasta af in een vergiet en spoel na met koud water, doe de pasta in een slakom en hussel door elkaar met een klein scheutje olijfolie. Snijd de kipfilet in dikke plakjes en doe door de pasta. Meng er vervolgens de rest van de ingrediënten bij en breng op smaak met wat peper en zout en een scheutje olijfolie.

Serveer de pastasalade en rasp er boven het bord nog wat Parmezaanse kaas over, giet er nog een klein scheutje extra olijfolie over en je snelle pastasalade is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet
Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet
Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens