Een snelle pastasalade met lauwwarme spinazie, zongedroogde tomaatjes en zalm

Een snelle pastasalade met lauwwarme spinazie, zongedroogde tomaatjes en zalm
Hoofdgerecht, Salade
20 minuten
4 personen

Deze snelle pastasalade met lauwwarme spinazie, zongedroogde tomaatjes en zalm heb je echt zo gemaakt. De smaken van de spinazie, zongedroogde tomaatjes en zalm combineren prima met die van de pijnboompitjes en pesto. Kortom, een heerlijk maaltje voor een warme dag.

Je kan de spinazie rauw door de salade doen, ik had echter wilde spinazie die wat groter is. Ik kookte deze totdat het net begon te slinken en spoelde het toen kort af onder de koude kraan. De lauwwarme spinazie smaakte echt super bij de koude zalm en pasta. Zelf eens proberen? Het makkelijke en snelle recept vind je hier.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gr. pasta, liefst een wat grote soort
  • 4 eieren
  • 600 gr. wilde spinazie
  • 200 gr. zongedroogde tomaten
  • 100 gr. gerookte zalm
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 2 tl. groene pesto
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een pan ruim kokend water op om de pasta zo in te bereiden. Zet ook een flinke pan op met een laagje kokend water voor de spinazie. Verhit intussen ook vast een koekenpan op laag vuur.

Kook de eieren hard door deze op te zetten in een pan koud water. Zorg dat de eieren onder water staan en zet de kookwekker op zes minuten zodra het water kookt. Laat de eieren 'schrikken' onder de koude kraan en pel ze zodra ze zijn afgekoeld, bewaar voor zo.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, houd één minuutje korter aan om de pasta 'al dente' te krijgen. Giet de gare pasta in een vergiet en spoel onder de koude kraan tot deze is afgekoeld. Laat uitlekken en doe met een scheutje olijfolie in een slakom, hussel goed door elkaar. Schep er de groene pesto bij en schep alles goed door elkaar.

Doe de spinazie beetje bij beetje in een laagje kokend water en blijf roeren. Wacht tot de spinazie begint te slinken en doe in een vergiet, spoel kort af onder de koude kraan tot de spinazie lauwwarm is en laat goed uitlekken. Schep de uitgelekte spinazie door de afgekoelde pasta.

Verhit de pijnboompitjes in de warme koekenpan tot ze beginnen te kleuren en je ze begint te ruiken. Doe op een bordje en laat afkoelen, doe daarna bij de pasta en de spinazie. Laat de zongedroogde tomaten kort uitlekken op een laagje keukenpapier (druk er eventueel nog een laagje keukenpapier bovenop) en snijd de tomaatjes daarna in reepjes. Doe de reepjes in de slakom.

Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en doe ook in de slakom. Schep alles goed door elkaar, breng op smaak met wat olijfolie en peper en zout. Snijd ieder ei eenmaal doormidden en snijd iedere helft in vier partjes. Serveer de pastasalade en leg de partjes ei ernaast.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Een snelle pastasalade met lauwwarme spinazie, zongedroogde tomaatjes en zalm
Een snelle pastasalade met lauwwarme spinazie, zongedroogde tomaatjes en zalm
Een snelle pastasalade met lauwwarme spinazie, zongedroogde tomaatjes en zalm
Een snelle pastasalade met lauwwarme spinazie, zongedroogde tomaatjes en zalm


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens