Een snelle pizza met knoflookolie, salami en chorizo

Een snelle pizza met knoflookolie, salami en chorizo

Op verzoek van zoonlief maakte ik laatst deze snelle pizza met knoflookolie, salami en chorizo. Een lekker pikante pizza die je echt zo op tafel hebt staan. Als je gebruik maakt van een kant en klaar pizzapakket ben je al in 25 minuten klaar. En terwijl de pizza in de oven staat kan je er een snelle salade bij maken voor de nodige vitamientjes.

Wil je helemaal alles zelf maken dan kies je natuurlijk ook voor zelfgemaakt pizzadeeg. Ook dat is makkelijk te maken en kan je prima van tevoren voorbereiden. Maar welke manier je ook kiest, ik weet zeker dat deze pizza je prima zal smaken. Hieronder vind je het makkelijke recept. Wil je nog iets meer pit dan kan je nog wat plakjes pepperoni toevoegen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • pizzapakket (deeg en tomatensaus)
  • 100 gr. salami
  • 100 gr. chorizo
  • 100 gr. pepperoni (optioneel)
  • 1 rode paprika
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 45 gr. rucola
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Bekleed de bakplaat eventueel met bakpapier, al kan de bodem dan iets zachter worden.

Rol het pizzadeeg uit en verdeel over de bakplaat, zet de bakplaat met het deeg drie minuten in de voorverwarmde oven. Pel de knoflook en hak in kleine stukjes, doe samen met een scheut olijfolie in een kannetje en maak er met een staafmixer knoflookolie van. Haal de bodem na drie minuten uit de oven en smeer in met de knoflookolie.

Verdeel de tomatensaus over de bodem en beleg met plakken salami. Verdeel er de plakjes chorizo en eventueel de pepperoni over. Snij de paprika in acht parten en vervolgens in smalle reepjes, verdeel de paprika over de bodem. Snijd de mozzarella in plakken en scheur in stukjes, verdeel over de bodem.

Bestrooi de pizza met Italiaanse kruiden, peper en zout en zet deze nog zo'n twaalf minuten in de voorverwarmde oven. Als de pizza klaar is strooi je er de rucola over en sprenkel je er nog wat olijfolie over. Klaar is je pizza, serveer met de salade.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een snelle pizza met knoflookolie, salami en chorizo

Een snelle pizza met knoflookolie, salami en chorizo

Een snelle pizza met knoflookolie, salami en chorizo

Een snelle pizza met knoflookolie, salami en chorizo

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens