Een snelle rucolastamppot met in balsamico gebakken champignons

Een snelle rucolastamppot met in balsamico gebakken champignons
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Rucola kent iedereen wel, een wat pittige en nootachtige plant die vooral in salades en als garnering wordt gebruikt. Niet iedereen houdt van de smaak van rucola, maar als je het lekker vindt moet je deze stamppot zeker eens proberen.

Ik heb deze rucolastamppot gemaakt met champignons die ik heb gebakken in balsamicoazijn. Dit geeft een heerlijk smaakje aan de stamppot die goed combineert met de smaak van de rucola. Ook de cashewnoten, tomaatjes en honing geven een extra lekkere smaak aan dit maaltje. Het recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. aardappelen
  • 150 gr. rucola
  • 100 gr. cashewnoten
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 125 gr. cherrytomaatjes
  • 100 gr. jonge kaas
  • 2 el. vloeibare honing
  • scheutje balsamicoazijn
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zet ook vast een grote pan op het vuur met een laagje water om de aardappels in te koken.

Schil de aardappelen en snijd deze in even grote stukken, kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze daarna af. Laat even droogstomen en stamp er een lekkere puree van met een klontje boter en een klein scheutje melk. Breng op smaak met wat peper en zout.

Snijd terwijl de aardappelen staan te koken de rucola fijn, dan is het net wat makkelijker door de stamppot te roeren zo. Bewaar een paar blaadjes om de stamppot zo mee te garneren.

Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze kort aan in de hapjespan, giet er een scheutje balsamicoazijn bij en wat honing en bak ze verder tot ze mooi bruin zijn. Zet de champignons apart voor zo.

Hak de cashewnoten grof met een koksmes of maal ze grof met een vijzel. Halveer de cherrytomaatjes en zet klaar voor zo. Snijd de kaas in kleine blokjes en zet apart voor zo. Roer de fijn gesneden rucola door de aardappelpuree en roer er daarna de blokjes kaas, de cashewnoten en de champignons doorheen.

Laat alles nog even goed warm worden en roer er op het laatste moment de cherrytomaatjes doorheen. Schep op de borden en garneer met wat blaadjes rucola, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een snelle rucolastamppot met in balsamico gebakken champignons
Een snelle rucolastamppot met in balsamico gebakken champignons
Een snelle rucolastamppot met in balsamico gebakken champignons
Een snelle rucolastamppot met in balsamico gebakken champignons
Een snelle rucolastamppot met in balsamico gebakken champignons

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens