Een stevige omelet met spek, prei, paprika en kaas

Een stevige omelet met spek, prei, paprika en kaas
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
10 minuten
2 personen

Ik zorg dat ik altijd eieren in de koelkast heb staan, zo kan je op ieder moment altijd wel een lekker gerecht maken als je niet veel in huis hebt. Zelf maak ik regelmatig een lekkere omelet waarbij ik vaak restantjes gebruik die nog in de koelkast en de groentelade liggen.

Zo kwam ik deze keer op een lekkere omelet met ontbijtspek, prei, paprika en kaas uit. Toevallig omdat ik al deze ingrediënten in huis had en de boodschappen nog gedaan moesten worden. Deze omelet heeft ons allemaal heel erg goed gesmaakt en gaat dus zeker vaker op tafel verschijnen. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 6 eieren
  • 1 prei
  • 1 puntpaprika
  • 6 bosuitjes
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • melk
  • belegen kaas
  • peper en zout
  • boter of olie om te bakken

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een koekenpan op een laag vuurtje zodat deze goed warm kan worden.

Snijd de prei en de bosuitjes in ringetjes en de puntpaprika in kleine stukjes. Snijd ook de plakjes ontbijtspek in kleine reepjes. Klop per omelet 3 eieren los met een scheutje melk en kruid dit met wat versgemalen peper en zout. Rasp wat kaas boven het eiermengsel en roer dit er nog even doorheen.

Verwarm wat boter of olie in de koekenpan en bak de prei, bosuitjes, paprika en het ontbijtspek kort aan op middelhoog vuur. Giet er daarna het eiermengsel overheen en zet het vuur wat lager. Bak nu de omelet en zorg er voor dat de onderkant goed is gebakken terwijl de bovenkant nog enigszins vloeibaar blijft.

Dit kan je het best doen door de pan af en toe even schuin te houden en onderaan de omelet met een spatel even omhoog te wippen. Het vloeibare eiermengsel stroomt dan onder de omelet en bakt ook aan. Dit herhaal je tot het grootste deel van het eiermengsel niet meer vloeibaar is en de bovenkant nog net niet is gestold.

Klap de omelet nu dubbel met een spatel en laat deze op je bord glijden, strooi er eventueel nog wat peper en zout over. Je kan de omelet op een boterham eten maar door de spek en kaas is deze omelet eigenlijk al machtig genoeg.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Een stevige omelet met spek, prei, paprika en kaas
Een stevige omelet met spek, prei, paprika en kaas
Een stevige omelet met spek, prei, paprika en kaas
Een stevige omelet met spek, prei, paprika en kaas
Een stevige omelet met spek, prei, paprika en kaas


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens