Een wel héél lekker broodje hamburger

Een wel héél lekker broodje hamburger

Het was alweer een tijdje geleden dat ik zelf hamburgers had gemaakt. Omdat ik gisteravond alleen thuis was met mijn zoontje vond ik dat een mooie gelegenheid er weer eens eentje te maken. En het werd en wel heel erg lekker broodje hamburger, gemaakt van goede biefstuk en op zelfgemaakte broodjes.

Je kan natuurlijk kant en klare broodjes kopen, maar met dit recept voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes maak je ze natuurlijk zelf. Stukken lekkerder en eigenlijk heel erg makkelijk om te doen. Dit broodje hamburger was trouwens een maaltijd op zich, maar je kan er natuurlijk nog een lekkere salade bij eten. Of wat overheerlijke patatjes uit de oven.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 hamburgerbroodjes, recept
  • 400 gr. biefstuk
  • 4 plakken kaas
  • 1 grote rode ui
  • 1 kleine rode ui
  • 2 stevige tomaten
  • 1 baby romaine of wat andere sla
  • bieslook
  • mayonaise
  • ketchup

Bereidingswijze

Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen met een keukenpapiertje erover.

Pel de kleinste rode ui en snijd deze in een paar stukken, hak de ui fijn in je keukenmachine. Gebruik hiervoor het metalen hakmes. Snijd wat bieslook fijn en doe dit in de kom bij de gehakte ui. Snijd de biefstuk in kleinere stukken en doe deze ook in de kom van je keukenmachine.

Maal de biefstuk kort fijn tot je grof gehakt overhoudt, zeker niet te lang anders wordt het een kleffe substantie. Zelf heb ik vier tot vijf keer heel kort de pulse-knop ingerdukt en toen was de biefstuk fijn genoeg. Doe er nog naar smaak wat peper en zout bij en eventueel een klein scheutje tabasco, druk nog één keer op de pulse-knop zodat alles goed mengt.

Rol vier mooie ballen van het gehakt en druk deze een beetje plat. Zelf gebruik ik hier een hamburgerpers voor maar met de hand gaat het net zo goed. Het is prima als de hamburger een beetje losjes blijft, dus zeker niet pletten.

Verhit een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt en smelt hier wat boter en olijfolie in. Bak de hamburgers circa twee minuten per kant en doe het vuur uit. Leg op iedere hamburger een plak kaas en dek de pan af met een deksel.

Snijd intussen de sla tot reepjes en snijd de tomaten in plakjes. Pel de andere rode ui en snijd deze in dunne ringetjes. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril de binnenkant kort. Bedek met de fijngesneden sla, de ringetjes ui en de tomaat en leg hier de hamburger met kaas op. Doe er naar smaak wat mayonaise en tomatenketchup op en klaar is je broodje hamburger.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een wel héél lekker broodje hamburger

Een wel héél lekker broodje hamburger

Een wel héél lekker broodje hamburger

Een wel héél lekker broodje hamburger

Een wel héél lekker broodje hamburger

Een wel héél lekker broodje hamburger

Een wel héél lekker broodje hamburger

Een wel héél lekker broodje hamburger

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens