Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt

Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt
Hoofdgerecht
35 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Veel liefhebbers van puur en eerlijk koken kennen vast wel de website Francesca Kookt. Op deze site van Francesca van Berk vind je tal van lekkere recepten voor jong en oud. En niet alleen recepten maar nog veel meer inspiratie op het gebied van lekker eten. Mocht je Francesca Kookt niet kennen dan moet je deze echt eens bezoeken.

Onlangs verscheen ook een kookboek van Francesca. Het heet Mag ik nog een hapje en richt zich op gezinnen met (jonge) kinderen. Maar ook voor de ouders is er veel lekkers in te vinden, bijvoorbeeld deze enchilada’s met kip en bonen die ik laatst heb gemaakt. En lekker dat ze waren!

Behalve ruim 120 lekkere recepten vind je in het boek ook erg veel tips over de culinaire opvoeding van kinderen. Ik kreeg het boek van mijn vriendin en zoonlief heeft op de plaatjes aangewezen wat ik allemaal moet koken. Deze enchilada’s waren het eerste gerecht dat ik maakte en we hebben er met zijn drietjes heerlijk van zitten smullen.

Wil je dit lekkere recept zelf eens proberen? Hieronder lees je hoe je het maakt. En als je nog meer kookinspiratie wilt kan ik je het boek Mag ik nog een hapje zeker aanraden. En neem ook zeker eens een kijkje op Francesca Kookt voor nog meer lekkers.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kipfilet, ca. 200 gr.
  • 500 ml. groentebouillon (1 blokje)
  • 350 gr. bonenmix (Bonduelle of Hak)
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 200 gr. geraspte kaas
  • 8 wraps

Voor de enchiladasaus

  • 4 el. zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el. bloem
  • 1 el. paprikapoeder
  • 1 el. pimenton (gerookt paprikapoeder)
  • 1 tl. komijn
  • 1 tl. oregano
  • citroensap

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en verwarm 500 ml. groentebouillon in een pannetje. Kook de kip circa 15 minuten in de groentebouillon en pluk deze daarna met twee vorken uit elkaar, bewaar de bouillon voor zo. Spoel de bonenmix af onder de kraan en laat goed uitlekken in een vergiet.

Maak de saus door een steelpannetje voor te verwarmen op laag vuur en doe hier de zonnebloemolie in. Knijp het teentje knoflook er boven uit en fruit deze kort in de olie. Doe de bloem, paprikapoeder, pimenton, komijn en oregano erbij en roer door elkaar.

Voeg beetje bij beetje cicra 300 ml. van de bouillon toe en roer net zolang met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. De saus is goed als deze langzaam van je garde druipt, als de saus te dik is voeg je wat extra bouillon toe. Doe het vuur uit en breng op smaak met wat citroensap.

Snij de groene paprika in blokjes en hou apart voor zo, snipper de ui en hou apart voor zo, snij de tomaat in blokjes en hou apart voor zo. Het makkelijkst is als je dit in drie aparte schaaltjes doet. Zet ook de uitgelekte bonenmix klaar en zet een grote ingevette ovenschaal klaar.

Leg een wrap neer en smeer deze in met een eetlepel saus. Beleg de wrap in het midden met wat gesneden ui, groene paprika en tomaat. Leg er wat van de geplukte kip op en doe er een handje bonen bij. Strooi er een beetje geraspte kaas over en rol de wrap op. Leg deze in de ovenschaal en herhaal dit voor de andere zeven wraps.

Als alle wraps in de ovenschaal liggen smeer je de resterende saus erover en strooi je het restant van de geraspte kaas over de wraps. Schuif de ovenschaal nu 20 tot 25 minuten in je oven tot de bovenkant mooi krokant is geworden. Serveer de enchilada's en smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt
Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt
Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt
Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt
Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt
Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt
Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt
Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens