Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Deze enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room zijn lekker pittig. Heerlijk in combinatie met de zure room en een lekker frisse salade. De enchilada’s zijn erg makkelijk om te maken en het proberen zeker eens waard.

Terwijl je de kip bakt maak je de saus voor de enchilada’s. Hierna beleg je de wraps en schuif je alles nog 20 minuten in de oven. In de tussentijd maak je een snelle salade en zodra de enchilada’s klaar zijn kan je aan tafel.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze enchilada’s vind je hieronder. Ik gebruikte deze keer een zakje met kruiden maar deze kan je ook makkelijk zelf maken. Hoe je dit doet lees je terug bij de ingrediënten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • ca. 400 gr. kippendijfilet
  • 1 zakje Santa Maria enchilada seasoning mix*
  • 500 gr. gezeefde tomaten
  • 50 ml. water
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 lenteuitjes
  • olijfolie
  • boter om in te vetten
  • 150 gr. cheddar, geraspt
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • 125 gr. zure room

Voor de salade:

  • 200 gr. slamelange
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • olijfolie
  • peper en zout

* In plaats van kant en klare enchiladakruiden kan je deze ook makkelijk zelf maken. Meng 2 tl. zout, 2 tl. gemalen komijn, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. peper, 1/2 tl. knoflookpoeder, 1/2 tl. oregano en 1/2 tl. chilipoeder door elkaar.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime koekenpan op het vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Kruid de kippendij aan beide kanten met ongeveer de helft van de kruiden. Bak de kip op middelhoog vuur aan beide kanten dicht en draai het vuur lager. Hierna bak je de kip in ongeveer 20 minuten gaar, keer regelmatig om en beweeg af en toe door de pan.

Maak de saus

Pel de ui en snijd deze hierna in stukjes. Pel ook de knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm een ruime hapjespan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de ui en knoflook glazig en snijd tussendoor beide paprika's in kleine blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak kort mee.

Voeg nu de gezeefde tomaten en 50 ml. water toe aan de hapjespan. Meng hier de resterende kruiden en de helft van de cheddar door. Verwarm tot het begint te pruttelen en laat de saus op laag vuur staan tot de kip gaar is.

Bereid de enchilada's

Snijd de kip met een scherp vleesmes in flinterdunne reepjes. Vet een ruime ovenschaal in met wat boter of olie. Doe wat van de saus in de ovenschaal tot de bodem net is bedekt. Smeer iedere wrap in met een beetje saus en verdeel hier de reepjes kip over. Rol de wraps op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Als je alle wraps hebt gevuld en in de schaal hebt gedaan verdeel je de resterende saus over de wraps. Strooi hier de rest van de cheddar en de geraspte belegen kaas over. Dek af met aluminiumfolie en bak de enchilada's 15 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 15 minuten en bak nog 5 minuten in de oven.

Maak af

Meng in een kom de slamelange met in partjes gesneden cherrytomaatjes en stukjes komkommer. Sprenkel er wat olijfolie met peper en zout over en schep om. Verdeel de salade over vier borden. Leg op ieder bord twee enchilada's en verdeel hier de zure room over. Snijd tot slot de lenteuitjes in ringetjes en verdeel over de enchilada's.

Iets voor jou?

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 974 kcal.
  • Vetten: 53 gr.
    - waarvan verzadigd: 25 gr.
  • Koolhydraten: 59 gr.
    - waarvan suiker: 17 gr.
  • Vezels: 9 gr.
  • Eiwitten: 57 gr.
  • Zout: 4.7 gr. (1880 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens