Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Hoofdgerecht
25 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Deze enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room zijn lekker pittig. Heerlijk in combinatie met de zure room en een lekker frisse salade. De enchilada’s zijn erg makkelijk om te maken en het proberen zeker eens waard.

Terwijl je de kip bakt maak je de saus voor de enchilada’s. Hierna beleg je de wraps en schuif je alles nog 20 minuten in de oven. In de tussentijd maak je een snelle salade en zodra de enchilada’s klaar zijn kan je aan tafel.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze enchilada’s vind je hieronder. Ik gebruikte deze keer een zakje met kruiden maar deze kan je ook makkelijk zelf maken. Hoe je dit doet lees je terug bij de ingrediënten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • ca. 400 gr. kippendijfilet
  • 1 zakje Santa Maria enchilada seasoning mix*
  • 500 gr. gezeefde tomaten
  • 50 ml. water
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 lenteuitjes
  • olijfolie
  • boter om in te vetten
  • 150 gr. cheddar, geraspt
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • 125 gr. zure room

Voor de salade:

  • 200 gr. slamelange
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • olijfolie
  • peper en zout

* In plaats van kant en klare enchiladakruiden kan je deze ook makkelijk zelf maken. Meng 2 tl. zout, 2 tl. gemalen komijn, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. peper, 1/2 tl. knoflookpoeder, 1/2 tl. oregano en 1/2 tl. chilipoeder door elkaar.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime koekenpan op het vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Kruid de kippendij aan beide kanten met ongeveer de helft van de kruiden. Bak de kip op middelhoog vuur aan beide kanten dicht en draai het vuur lager. Hierna bak je de kip in ongeveer 20 minuten gaar, keer regelmatig om en beweeg af en toe door de pan.

Maak de saus

Pel de ui en snijd deze hierna in stukjes. Pel ook de knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm een ruime hapjespan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de ui en knoflook glazig en snijd tussendoor beide paprika's in kleine blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak kort mee.

Voeg nu de gezeefde tomaten en 50 ml. water toe aan de hapjespan. Meng hier de resterende kruiden en de helft van de cheddar door. Verwarm tot het begint te pruttelen en laat de saus op laag vuur staan tot de kip gaar is.

Bereid de enchilada's

Snijd de kip met een scherp vleesmes in flinterdunne reepjes. Vet een ruime ovenschaal in met wat boter of olie. Doe wat van de saus in de ovenschaal tot de bodem net is bedekt. Smeer iedere wrap in met een beetje saus en verdeel hier de reepjes kip over. Rol de wraps op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Als je alle wraps hebt gevuld en in de schaal hebt gedaan verdeel je de resterende saus over de wraps. Strooi hier de rest van de cheddar en de geraspte belegen kaas over. Dek af met aluminiumfolie en bak de enchilada's 15 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 15 minuten en bak nog 5 minuten in de oven.

Maak af

Meng in een kom de slamelange met in partjes gesneden cherrytomaatjes en stukjes komkommer. Sprenkel er wat olijfolie met peper en zout over en schep om. Verdeel de salade over vier borden. Leg op ieder bord twee enchilada's en verdeel hier de zure room over. Snijd tot slot de lenteuitjes in ringetjes en verdeel over de enchilada's.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 974 kcal.
  • Vetten 53 gr.
  • Waarvan verzadigd 25 gr.
  • Koolhydraten 59 gr.
  • Waarvan suikers 17 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 57 gr.
  • Zout 4.7 gr.
  • Natrium 1880 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens