Farfalle met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus, Parmezaan en pijnboompitjes

Farfalle met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus, Parmezaan en pijnboompitjes

Laatst maakte ik deze farfalle met groenten, champignons, gehakt en tomatensaus. Een makkelijke en lekkere pasta die je zo hebt gemaakt. Op je bord doe je er nog wat Parmezaan en pijnboompitjes over en je bent klaar. Al met al ben je er nog geen half uur mee kwijt. Ideaal voor doordeweeks dus.

Ik maakte deze pasta met verse groenten. Als je een goed koksmes gebruikt heb je deze namelijk zo gesneden. Maar je kan het natuurlijk ook voorgesneden kopen. Dan ben je nog sneller klaar met dit recept. Als je slim bent maak je een extra grote portie van de saus. Dit kan je dan invriezen en zo hoef je een volgende keer alleen maar wat pasta te koken.

Lijkt deze lekkere pasta met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus, Parmezaan en pijnboompitjes jou ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En hier vind je nog veel meer lekkere pasta recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. farfalle
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr. gehakt, half-om-half
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. bospeen
  • 250 gr. champignons
  • 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 70 gr. rucola

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook voor de pasta. Pel de tenen knoflook en hak fijn. Pel ook de ui en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak hierin het gehakt rul en voeg tijdens het bakken de ui en knoflook toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Snijd de champignons en groenten

Borstel intussen de champignons schoon en snijd in vieren. Voeg toe aan de hapjespan en bak mee met het gehakt. Snijd de courgette in lange repen en vervolgens in blokjes. De wortels snijd je in dunne reepjes of plakjes. Van de paprika verwijder je de bovenkant en zaadlijsten, hierna snijd je de paprika in blokjes. De prei snijd je tot slot in ringetjes.

Voeg alle groenten toe aan de hapjespan en bak een paar minuten aan. Doe er wat extra olijfolie bij en kruid met wat Italiaanse kruiden. Voeg intussen de pasta toe aan het kokende water en bereid deze 'al dente'. Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en verhit tot de saus begint te pruttelen. Draai het vuur wat lager en laat met het deksel op de pan pruttelen tot de pasta klaar is.

Serveren

Giet de farfalle af en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Schep om met wat olijfolie. Verdeel de saus over de borden en strooi er wat pijnboompitjes op. Doe nu de farfalle op de borden en rasp daar flink wat Parmezaanse kaas op. Verdeel de rucola over de pasta en sprenkel er nog wat olijfolie over. Kruid tot slot met wat peper en serveer de pasta.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Farfalle met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus, Parmezaan en pijnboompitjes'
Afbeelding bij 'Farfalle met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus, Parmezaan en pijnboompitjes'
Afbeelding bij 'Farfalle met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus, Parmezaan en pijnboompitjes'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 680 kcal.
  • Vetten 28 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 62 gr.
  • Waarvan suikers 106 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 40 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.