Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère

Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère
Hoofdgerecht
10 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Deze Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère is makkelijk te maken en erg lekker. Door de spruitjes eerst even te roosteren krijgen ze een heerlijk smaakje. En de combinatie met de bacon en Gruyère maakt deze Flammkuchen helemaal af.

Ik gebruikte een rol Flammkuchen deeg van Tante Fanny. Zo ben je lekker snel klaar met dit recept. Maar je kan natuurlijk ook zelf het deeg voor Flammkuchen maken. Het snelst doe je dit als je een goede keukenmachine met kneedfunctie hebt. Dan heb je het deeg echt zo gemaakt.

Lijkt deze Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère je wel iets? Dan vind je hieronder het lekkere recept. En hier vind je nog veel meer recepten voor Flammkuchen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • rol Flammkuchen deeg
  • 400 gr. spruitjes
  • 1 rode ui
  • 125 gr. crème fraîche
  • 100 gr. bacon, beleg
  • 150 gr. Gruyère, geraspt
  • rozemarijn
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak de spruitjes schoon door de onderkant af te snijden en het buitenste blad te verwijderen. Halveer ze vervolgens en verdeel over een bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie over en bestrooi met grof zeezout en rozemarijn. Schuif de spruitjes tien minuten in de voorverwarmde oven en schep halverwege om. Haal de spruitjes uit de oven maar laat deze aan staan.

Maak de Flammkuchen

In de tussentijd pak je een tweede bakplaat die je bedekt met het deeg. Als het goed is zit hier al bakpapier bij, bedek anders eerst je bakplaat met een vel. Smeer de bodem in met de crème fraîche en verdeel hier de plakjes bacon over. Pel een rode ui en halveer deze, snijd vervolgens in halve ringetjes. Strooi ook deze over de bodem en verdeel daar de geroosterde spruitjes over.

Kruid de Flammkuchen nu met peper, zout en rozemarijn en strooi er tot slot de geraspte Gruyère over. Bak de Flammkuchen nog eens 15 minuten in de oven tot de kaas mooi is gesmolten. Snijd de Flammkuchen in stukjes en serveer eventueel met een eenvoudige salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère
Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère
Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère
Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère
Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère
Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 529 kcal.
  • Vetten 28 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 39 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 3.2 gr.
  • Natrium 1280 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens