Frittata met courgette, paprika en spekjes

Frittata met courgette, paprika en spekjes

Ik maak vaak frittata’s als ik zin heb in een lekkere maaltijd maar er niet al teveel tijd aan wil besteden. Samen met een lekkere salade is een frittata gewoon een volledige maaltijd waarin je bijna alles kan gebruiken wat je in huis hebt.

Na het inspecteren van mijn koelkast en groentelade werd dat dus een frittata met courgette, paprika en spekjes. De eieren heb ik losgeklopt met Griekse yoghurt en na 25 minuten in de oven stond deze frittata al op tafel. Hier vind je het recept zoals ik de frittata deze keer heb gemaakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 courgette
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 100 gr. spekreepjes
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 10 cherrytomaatjes
  • 5 eieren
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 gr. Griekse yoghurt
  • 150 gr. geraspte belegen kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zet ook een springvorm klaar die je goed invet met boter.

Spoel de courgette af onder de kraan en wrijf de schil schoon, verwijder de boven- en onderkant en snijd de courgette in blokjes. Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en pel en snipper de ui.

Pel de rode uien en snijd deze in de lengte doormidden, snijd hier halve ringetjes van. Pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Snijd tenslotte de rode paprika in kleine reepjes.

Bak de spekjes samen met de ui en knoflook aan in de hapjespan en voeg daarna de champignons, blokjes courgette en de rode paprika toe. Bak alles goed aan en kruid met versgemalen peper en zout.

Klop intussen in een mengkom de eieren los en schep hier de Griekse yoghurt bij, roer samen met de helft van de geraspte kaas tot een luchtig mengsel. Doe de gebakken groenten en spekjes in de springvorm en strooi de rest van de geraspte kaas hierover.

Giet nu het eiermengsel over de groenten en spekjes en garneer eventueel nog met wat halve cherrytomaatjes. Ris de takjes rozemarijn en hak goed fijn, strooi de fijngehakte rozemarijn over het eiermengsel.

Doe de springvorm zo'n 25 tot 30 minuten in de oven en je frittata is klaar zodra de bovenkant mooi bruin is geworden. Serveer de frittata met een lekkere salade en eventueel wat sneetjes brood.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Frittata met courgette, paprika en spekjes

Frittata met courgette, paprika en spekjes

Frittata met courgette, paprika en spekjes

Frittata met courgette, paprika en spekjes

Frittata met courgette, paprika en spekjes

Frittata met courgette, paprika en spekjes

Frittata met courgette, paprika en spekjes

Frittata met courgette, paprika en spekjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens