Frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons

Frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons

Een frittata werd vroeger gemaakt om oude restjes van de dag ervoor te verwerken. Tegenwoordig is het gelukkig geen armeluiseten meer maar gewoon een heerlijk maaltje. Bijvoorbeeld deze frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons die je zo hebt gemaakt.

Je kan een frittata een beetje vergelijken met een quiche, alleen dan zonder de deegbodem en rand. Je kan de frittata bereiden in een koekenpan die ook in de oven kan. Nog makkelijker is het om deze frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons in een quichevorm of springvorm te maken. Zelf gebruikte ik een quichevorm met een doorsnede van zo’n 24 centimeter.

Het verschil tussen een quichevorm en een springvorm is vooral de rand. Bij een springvorm kan je deze openen met een springveer waarna je deze van de frittata afschuift. Een quichevorm heeft dit niet, al zijn er wel quichevormen met een losse bodem waarmee je de frittata uit de vorm tilt. Een springvorm gebruik ik vooral bij quiches die wat meer gevuld zijn. Deze frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons kan je gewoon in allebei maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr. wilde spinazie*
  • 250 gr. champignons
  • 100 gr. jonge kaas, geraspt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 6 lenteuitjes
  • 5 eieren
  • scheutje yoghurt
  • peper en zout
  • boter om in te vetten
  • olijfolie

* Kan je geen wilde spinazie vinden gebruik dan bladspinazie. Wilde spinazie is net iets grover en slinkt wat minder dan de gewone bladspinazie.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een met boter ingevette springvorm of quichevorm klaar. Zet ook vast een wok op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de rode paprika vervolgens in kleine reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd daarna in plakjes. Pel de ui en snijd deze daarna goed fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de rode paprika, champignons en ui. Kruid met ruim wat peper en zout en roerbak tot de champignons goed beginnen te slinken. Voeg daarna beetje bij beetje de wilde spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot ook de spinazie is geslonken. Zet het vuur uit en schep het mengsel in de springvorm of quichevorm, strooi hier de geraspte kaas overheen.

Breek vijf eieren boven een mengkom en voeg een klein beetje yoghurt toe, ongeveer een flinke eetlepel. Kruid met peper en zout en klop met een garde tot een glad en luchtig mengsel. Giet het eiermengsel voorzichtig over het groentemengsel in de vorm zodat het gelijkmatig is verdeeld. Tip: pak de vorm aan de onderkant strak in met aluminiumfolie om eventueel doorlekken van het eiermengsel te vermijden.

Snijd de onderkant van de lenteuitjes en snijd de lenteuitjes vervolgens in ringetjes. Strooi deze over de frittata en schuif de vorm in het midden van je oven. Bak de frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons in ongeveer 25 minuten gaar. Serveer de frittata eventueel met een lekkere salade en je kan aan tafel.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons

Frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons

Frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons

Frittata met wilde spinazie, rode paprika en champignons

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens