Fusilli met groenten, champignons, merguez worstjes, pancetta en mozzarella

Fusilli met groenten, champignons, merguez worstjes, pancetta en mozzarella

Deze lekkere fusilli met groenten, champignons, worstjes, pancetta en mozzarella heb je zo gemaakt. De pittige merguez worstjes zorgen voor een heerlijk smaakje aan deze pasta. Samen met de wat zoute pancetta en lekker zachte mozzarella een prima combinatie.

Kan je geen merguez worstjes vinden dan kan je natuurlijk ook chipolataworstjes gebruiken. Zelf koos ik trouwens voor tricolori fusilli maar je kan ieder soort pasta nemen dat je toevallig in huis hebt. Wil je deze lekkere pastamaaltijd ook eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. fusilli
  • 300 gr. merguez worstjes
  • 250 gr. mozzarella, mini-bolletjes
  • 250 gr. champignons
  • 100 gr. rucola
  • 80 gr. pancetta
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook voor de pasta. Zet ook een grote hapjespan of een wok op laag vuur en laat goed warm worden. Stort de bolletjes mozzarella in een vergiet en laat goed uitlekken. Borstel de champignons schoon en snijd daarna in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte. Snijd de worstjes in stukjes en verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan.

Doe de champignons en gesneden worstjes in de hapjespan en kruid met wat Italiaanse kruiden. Bak een paar minuten tot de champignons wat slinken en de worstjes zijn dichtgeschroeid. Pel intussen de knoflook en ui en hak beiden goed fijn, doe bij de champignons en worstjes en bak even mee.

Doe de pasta in de pan met water en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in de tussentijd de courgette in blokjes en de prei in ringetjes. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de paprika in blokjes. Doe alle gesneden groenten bij de champignons en worstjes. Voeg nog wat olijfolie toe en kruid met een beetje peper en zout, roerbak alles een minuut of vijf.

Laat de pasta uitlekken en schep om met wat olijfolie. Verdeel de rucola over de borden en sprenkel er wat olijfolie over, kruid met wat peper. Schep hier de pasta op en verdeel daar de groenten en worstjes over. Scheur de pancetta in stukjes en verdeel over de pasta. Verdeel ook de bolletjes mozzarella over de borden. Scheur er nog wat verse basilicum over en breng op smaak met olijfolie en versgemalen peper.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Fusilli met groenten, champignons, merguez worstjes, pancetta en mozzarella

Fusilli met groenten, champignons, merguez worstjes, pancetta en mozzarella

Fusilli met groenten, champignons, merguez worstjes, pancetta en mozzarella

Fusilli met groenten, champignons, merguez worstjes, pancetta en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens