Gago gado wraps met boontjes, ei en pindasaus

Gago gado wraps met boontjes, ei en pindasaus
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst kreeg ik een mailtje van Hanneke van de website Culinea, of ik het leuk vond een recept van haar site te maken. Aangezien Culinea vol lekkere recepten staat deed ik dat natuurlijk graag. Ik maakte daarom deze gado gado wraps met boontjes, ei en pindasaus.

Ik ben dol op wraps én op gado gado, dus een combinatie van deze twee leek mij geweldig. En dat klopte, op een gezellige tafel vol schaaltjes en bordjes rolde ieder zijn eigen wraps. En we hebben echt zitten smullen, zo lekker was het. Ik heb het recept een klein beetje aangepast, het originele recept vind je hier.

Als je niet al te lang bezig wilt zijn kan je kiezen voor kant-en-klare pindasaus. Zelf pindasaus maken is natuurlijk nog lekkerder, bovendien is het niet moeilijk. Verder kan je natuurlijk variëren met de ingrediënten die je wilt gebruiken. Lees snel verder hoe je deze lekkere gado gado wraps thuis zelf maakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 300 gr. sperziebonen
  • 8 eieren
  • 1 winterpeen
  • 1 komkommer
  • 1/2 spitskool
  • 6 lenteuitjes
  • 100 gr. taugé
  • ca. 50 ml. rijstazijn
  • 3 el. rietsuiker
  • gebakken uitjes
  • pindasaus
  • zakje kroepoek

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en verpak de stapel wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Wil je zelf pindasaus maken doe dit dan als eerste en houd warm voor zo.

Maak de sperziebonen schoon en snijd deze in kleine stukjes, zo'n drie centimeter lang. Kook de sperziebonen in ongeveer zes minuten beetgaar en giet ze af. Doe in een schaaltje en zet klaar voor zo. Kook ook de eieren door ze met koud water op te zetten, breng het water aan de kook en kook ze ongeveer vijf minuten. Zorg dat de eieren helemaal onder staan en laat ze na het koken schrikken onder koud water. Pel ze direct, snijd in kwarten en doe in een schaaltje.

Zet een steelpannetje op laag vuur en bedek de bodem met een klein laagje rijstazijn. Los hier de rietsuiker in op. Schil de komkommer in dunne linten met een dunschiller en doe deze in de rijstazijn. Heb je geen dunschiller dan kan je dit trouwens ook met een kaasschaaf doen. Zet het vuur af en laat een tijdje staan.

Schil ook de winterpeen in dunne linten, doe ook met een dunschiller. Leg de linten bospeen op een bordje en zet klaar voor zo. Haal ook de komkommer uit de rijstazijn en leg op een bordje voor zo.

Snijd de rauwe spitskool in de lengte doormidden en snijd de harde kern eruit. Snijd een halve spitskool in reepjes en bewaar in een bakje voor zo. De andere helft van de spitskool kan je bewaren voor bijvoorbeeld een stamppot met spitskool.

Snijd de lenteuitjes in ringetjes, doe in een bakje en zet klaar voor zo. Verwarm de wraps ongeveer vijf minuten in de oven en bereid intussen ook de pindasaus als je kant-en-klare pindasaus gebruikt. Leg de opgewarmde wraps op een bordje en doe de pindasaus in een schaaltje.

Zet de wraps en alle schaaltjes op tafel. Laat iedereen zijn of haar eigen wraps beleggen met boontjes, spitskool, stukjes ei, taugé, winterpeen, zoetzure komkommer, gebakken uitjes en pindasaus. Eet ze lekker uit de hand of snijd in stukjes, lekker met wat kroepoek.

Tip: houd je wat over? Doe bij elkaar in een bak, schep door elkaar en bewaar in de koelkast voor de volgende dag. Je hebt dan een heerlijke gado gado salade die je gewoon koud kan eten.

Zoek je meer leuke recepten dan moet je zeker eens een kijkje nemen op Culinea. Je vindt er allerlei lekkere recepten die duidelijk worden uitgelegd en zijn voorzien van makkelijke foto's. Van een heerlijke Mexicaanse hash brown of pastasoep tot lekkere gehaktballetjes of kersen kruimelkoek. Kortom, genoeg lekkers om thuis eens te proberen.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Gago gado wraps met boontjes, ei en pindasaus
Gago gado wraps met boontjes, ei en pindasaus
Gago gado wraps met boontjes, ei en pindasaus
Gago gado wraps met boontjes, ei en pindasaus
Gago gado wraps met boontjes, ei en pindasaus
Gago gado wraps met boontjes, ei en pindasaus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens