Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum

Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
10 minuten
2 personen

Soms heb je wel eens van die dagen dat je bijna niets in huis hebt en toch wat moet koken. Zo ontstond bij mij dit recept voor een gebakken ei met Serranoham, kaas en basilicum. Een supersnel en makkelijk maaltje dat verrassend lekker smaakte.

Ik roosterde de boterhammen eerst in de koekenpan met wat olijfolie en grof zeezout. Hierdoor veranderde deze veredelde uitsmijter in een verrassend lekker gerechtje dat je zowel ‘s avonds als bij de lunch kan eten. Zelf eens proberen? Dan vind je het makkelijke recept hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 boterhammen
  • 4 eieren
  • 80 gr. serranoham
  • jonge kaas
  • verse basilicum
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Dit makkelijke avondmaaltje of lunchgerecht heb je echt zo gemaakt. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg twee boterhammen in de pan. Terwijl de onderkant wordt gegrild sprenkel je aan de andere kant wat olijfolie en strooi je er grof zeezout over. Zodra de onderkant krokant is draai je de boterhammen om en grilt de andere kant. Haal de gegrilde boterhammen uit de pan en laat de pan op het vuur staan.

Verwarm een scheut olijfolie in de koekenpan en scheur de helft van de serranoham in stukjes. Doe in de koekenpan en breek er meteen twee eieren over, rasp er wat jonge kaas overheen en breng op smaak met versgemalen peper en wat grof zeezout.

Als de eieren zijn gestold en de kaas is gesmolten scheur je er wat verse blaadjes basilicum over. Doe het gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum op de gegrilde boterhammen en dien direct op. Herhaal voor het tweede gebakken ei. 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum
Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum
Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum
Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens