Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham

Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
20 minuten
4 personen

Zomerse temperaturen dus lekker eten in de tuin, en dan het liefst lekkere zomerse gerechten. Met deze salade met o.a. gegrilde groene asperges, kastanjechampignons en rauwe Coburgerham waan je je even in een mediterraan land. Het is niet moeilijk om te maken en smaakt heel erg lekker.

Zelf vind ik deze gegrilde groene aspergesalade (ik dacht ooit uit de Allerhande) erg lekker met een donkerbruin stokbrood, eventueel met een dikke laag roomboter met wat grof zout. Maar je kan hem natuurlijk ook als bijgerecht maken bij een ander gerecht.

Deze gegrilde groene aspergesalade met Coburgerham kan je in een grillpan of op de barbecue maken. Als alternatief kan je natuurlijk ook een goed hete koekenpan gebruiken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. groene aspergetopjes
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 150 gr. rauwe Coburgerham
  • verse Italiaanse kruiden (bv. rozemarijn, oregano, basilicum en dragon)
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de Italiaanse kruiden, een gepeld teentje knoflook, een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout in een kommetje. Pureer het geheel met een staafmixer tot je een lekkere kruidige olie krijgt. Eventueel kan je hiervoor ook je keukenmachine of een vijzel gebruiken. Vermenigvuldig de ingrediënten eventueel en bewaar de extra kruidenolie in de koelkast. Deze blijft wel een tijdje goed en is ook lekker over andere salades.

Kook de groene aspergetopjes 3 minuten en laat ze daarna even uitlekken. Smeer ze daarna in met de net gemaakte kruidenolie en grill ze ca. 3 minuten in een grillpan of op de barbecue, heb je een contactgrill dan kan je deze ook gebruiken. Doe ze in een slakom en halveer daarna de kastanjechampignons, ook insmeren met kruidenolie en ca. 4 minuten grillen. Doe de gegrilde champignons bij de gegrilde asperges in de kom.

Snijd allebei de baby romaine kropjes in de lengte in vieren en smeer ook deze in met de kruidenolie, nog een paar minuutjes grillen en bij de rest van de salade doen. Besprenkel naar smaak met de overgebleven kruidenolie en eventueel nog wat gesnipperde verse kruiden. Bedek de salade met de plakken Coburgerham en je salade is klaar om opgegeten te worden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens