Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham

Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham

Zomerse temperaturen dus lekker eten in de tuin, en dan het liefst lekkere zomerse gerechten. Met deze salade met o.a. gegrilde groene asperges, kastanjechampignons en rauwe Coburgerham waan je je even in een mediterraan land. Het is niet moeilijk om te maken en smaakt heel erg lekker.

Zelf vind ik deze gegrilde groene aspergesalade (ik dacht ooit uit de Allerhande) erg lekker met een donkerbruin stokbrood, eventueel met een dikke laag roomboter met wat grof zout. Maar je kan hem natuurlijk ook als bijgerecht maken bij een ander gerecht.

Deze gegrilde groene aspergesalade met Coburgerham kan je in een grillpan of op de barbecue maken. Als alternatief kan je natuurlijk ook een goed hete koekenpan gebruiken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. groene aspergetopjes
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 150 gr. rauwe Coburgerham
  • verse Italiaanse kruiden (bv. rozemarijn, oregano, basilicum en dragon)
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Doe de Italiaanse kruiden, een gepeld teentje knoflook, een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout in een kommetje. Pureer het geheel met een staafmixer tot je een lekkere kruidige olie krijgt. Eventueel kan je hiervoor ook je keukenmachine of een vijzel gebruiken. Vermenigvuldig de ingrediënten eventueel en bewaar de extra kruidenolie in de koelkast. Deze blijft wel een tijdje goed en is ook lekker over andere salades.

Kook de groene aspergetopjes 3 minuten en laat ze daarna even uitlekken. Smeer ze daarna in met de net gemaakte kruidenolie en grill ze ca. 3 minuten in een grillpan of op de barbecue, heb je een contactgrill dan kan je deze ook gebruiken. Doe ze in een slakom en halveer daarna de kastanjechampignons, ook insmeren met kruidenolie en ca. 4 minuten grillen. Doe de gegrilde champignons bij de gegrilde asperges in de kom.

Snijd allebei de baby romaine kropjes in de lengte in vieren en smeer ook deze in met de kruidenolie, nog een paar minuutjes grillen en bij de rest van de salade doen. Besprenkel naar smaak met de overgebleven kruidenolie en eventueel nog wat gesnipperde verse kruiden. Bedek de salade met de plakken Coburgerham en je salade is klaar om opgegeten te worden.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Gegrilde groene aspergesalade met Coburger ham

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens