Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella
Hoofdgerecht
15 minuten + 25 minuten oven
4 personen

In het boek Rudolph Kookt 2 stond een aantal recepten voor zogenaamde traybakes. In eerste instantie dacht ik dat dit een of ander exotisch gerecht was maar later kwam ik erachter dat het Engels was voor een gerecht dat je op de ovenplaat bereidt. Tja, het is maar net wat je wilt lezen blijkbaar.

Hoe dan ook, geïnspireerd door deze traybakes heb ik een heerlijk ovengerecht gemaakt met lekker gegrilde groenten en gehakt dat ik heb gekruid met zongedroogde tomaatjes en knoflook. Ik was verrast hoe makkelijk dit te maken is maar vooral hoe lekker het allemaal was, dus hier mijn variant van de traybake van Rudolph van Veen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. rundergehakt
  • 500 gr. krieltjes in de schil
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • halve bol knoflook
  • 1 ei
  • 3 el. paneermeel
  • 1 bol buffelmozzarella
  • verse Italiaanse kruiden
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • grof zeezout
  • peper
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Zet een pan met kokend water op, halveer de krieltjes en kook deze 5 minuten in de schil. Giet de pan af en laat de krieltjes nog een paar minuten droogstomen in de pan, let erop dat je het vuur onder de pan uit hebt gedaan.

Snij de kastanjechampignons in partjes, de grote champignons in vieren en de kleine in tweeën. Snijd de courgette in grove stukken, de paprika's in kleine stukjes, de rode ui in partjes en de bosuitjes in ringetjes. Pel de bol knoflook en de teentjes en bewaar drie teentjes om zo het gehakt mee te kruiden.

Verdeel de halve krieltjes over de bakplaat, besprenkel ruim met olijfolie en bestrooi met grof zeezout of fijngemalen zout. Verdeel alle gesneden groenten over de bakplaat en leg de teentjes knoflook er tussen.

Meng in een kom het gehakt met het paneermeel en het ei en breng op smaak met de gedroogde Italiaanse kruiden en versgemalen peper en zout. Pureer in je keukenmachine of met een staafmixer de 10 zongedroogde tomaatjes met 3 teentjes knoflook en meng dit mengsel door het gehakt.

Kneed hier een aantal kleine langwerpige stukken gehakt van en verspreid ook deze over de bakplaat, gewoon een beetje op en tussen de groenten leggen. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken en verdeel deze over de groenten en het gehakt. Bestrooi tenslotte alles met verse Italiaanse kruiden als oregano, tijm, rozemarijn en salie.

Zet de ovenplaat zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven en je Italiaanse traybake is klaar om opgegeten te worden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella
Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella
Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella
Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella
Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella
Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella
Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens