Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

In het boek Rudolph Kookt 2 stond een aantal recepten voor zogenaamde traybakes. In eerste instantie dacht ik dat dit een of ander exotisch gerecht was maar later kwam ik erachter dat het Engels was voor een gerecht dat je op de ovenplaat bereidt. Tja, het is maar net wat je wilt lezen blijkbaar.

Hoe dan ook, geïnspireerd door deze traybakes heb ik een heerlijk ovengerecht gemaakt met lekker gegrilde groenten en gehakt dat ik heb gekruid met zongedroogde tomaatjes en knoflook. Ik was verrast hoe makkelijk dit te maken is maar vooral hoe lekker het allemaal was, dus hier mijn variant van de traybake van Rudolph van Veen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. rundergehakt
  • 500 gr. krieltjes in de schil
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • halve bol knoflook
  • 1 ei
  • 3 el. paneermeel
  • 1 bol buffelmozzarella
  • verse Italiaanse kruiden
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • grof zeezout
  • peper
  • olijfolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Zet een pan met kokend water op, halveer de krieltjes en kook deze 5 minuten in de schil. Giet de pan af en laat de krieltjes nog een paar minuten droogstomen in de pan, let erop dat je het vuur onder de pan uit hebt gedaan.

Snij de kastanjechampignons in partjes, de grote champignons in vieren en de kleine in tweeën. Snijd de courgette in grove stukken, de paprika's in kleine stukjes, de rode ui in partjes en de bosuitjes in ringetjes. Pel de bol knoflook en de teentjes en bewaar drie teentjes om zo het gehakt mee te kruiden.

Verdeel de halve krieltjes over de bakplaat, besprenkel ruim met olijfolie en bestrooi met grof zeezout of fijngemalen zout. Verdeel alle gesneden groenten over de bakplaat en leg de teentjes knoflook er tussen.

Meng in een kom het gehakt met het paneermeel en het ei en breng op smaak met de gedroogde Italiaanse kruiden en versgemalen peper en zout. Pureer in je keukenmachine of met een staafmixer de 10 zongedroogde tomaatjes met 3 teentjes knoflook en meng dit mengsel door het gehakt.

Kneed hier een aantal kleine langwerpige stukken gehakt van en verspreid ook deze over de bakplaat, gewoon een beetje op en tussen de groenten leggen. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken en verdeel deze over de groenten en het gehakt. Bestrooi tenslotte alles met verse Italiaanse kruiden als oregano, tijm, rozemarijn en salie.

Zet de ovenplaat zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven en je Italiaanse traybake is klaar om opgegeten te worden.

Handig!

Bamix staafmixer

Met de professionele Bamix staafmixer heb je de zongedroogde tomaatjes en knoflook zo gepureerd.

Rudolph kookt 2

In het kookboek Rudolph Kookt 2 vind je nog meer traybakes en veel andere makkelijke recepten.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Gegrilde groenten met Italiaans gekruid gehakt en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens