Gemengde paddenstoelen omelet met brie

Gemengde paddenstoelen omelet met brie

Een lekkere omelet staat bij ons zeker een paar keer per maand op tafel, ze zijn makkelijk te maken en dus ideaal voor een snelle avondmaaltijd. Bijvoorbeeld deze gemengde paddenstoelen omelet met brie, een heerlijk eiergerecht dat echt geweldig smaakt.

Deze omelet is trouwens ook erg lekker voor de lunch, weer eens wat anders. Eet je deze omelet met paddenstoelen als avondeten dan kan je er een stuk brood bij serveren. Nog lekkerder is het als je er een lichte salade bij maakt, bijvoorbeeld deze. Hier vind je het makkelijke recept van deze heerlijke omelet. Je moet hem echt eens proberen, ik vond het een toppertje.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 of 12 eieren*
  • 400 gr. gemengde paddenstoelen**
  • 200 gr. brie
  • 6 lenteuitjes
  • bosje peterselie
  • 2 sjalotjes
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • boter om te bakken

* Neem je deze omelet als lunch? Kies dan voor 2 eieren. Voor het avondeten kan je 3 eieren per persoon gebruiken.
** Ik koos voor een mix van witte champignon, kastanjechampignon, oesterzwam, gele oesterzwam, nameco en shiitake. Kijk gewoon wat er beschikbaar is of kies voor een mix.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Boen alle paddenstoelen schoon met een borsteltje om aarde en ander vuil te verwijderen. Snijd indien nodig de harde onderkanten van de steeltjes en snijd de paddenstoelen in plakjes of reepjes. Hou ze apart voor zo.

Pel de sjalotjes, halveer deze en snijd ze vervolgens in halve ringetjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de peterselie goed fijn. Haal de brie uit de koelkast en snijd deze meteen in plakjes, is de brie te zacht leg deze dan kort in de vriezer zodat je deze makkelijker kan snijden.

Verwarm een koekenpan op laag vuur zodat de pan goed op temperatuur kan komen. Klop tussendoor in een mengkom per omelet twee of drie eieren los met een scheutje melk en kruid met wat peper en zout.

Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak hier een kwart van de gesneden paddenstoelen, sjalotjes en lenteui in aan. Als de paddenstoelen beginnen te slinken giet je er het eiermengsel bij en strooi je er wat peterselie over.

Bak er een omelet van door de pan af en toe een beetje schuin te houden, een stukje van je omelet op te wippen met een spatel en hier het nog vloeibare eiermengsel onder te laten lopen. Als de bovenkant nét begint te stollen klap je de omelet dubbel en schuif je deze op je bord.

Leg een paar plakjes brie op de hete omelet en strooi er nog wat fijngehakte peterselie over. Serveer met een snee brood of met een lichte salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Gemengde paddenstoelen omelet met brie'
Afbeelding bij 'Gemengde paddenstoelen omelet met brie'
Afbeelding bij 'Gemengde paddenstoelen omelet met brie'
Afbeelding bij 'Gemengde paddenstoelen omelet met brie'
Afbeelding bij 'Gemengde paddenstoelen omelet met brie'