Geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip en rijst

Geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip en rijst

Zoek je een makkelijk wokrecept? Deze geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip en rijst is zo klaar. Terwijl de rijst staat te koken roerbak je de groenten en het vlees. En nog geen half uurtje later kan je alles op de borden scheppen en aan tafel. Een ideaal recept als je dus iets minder tijd hebt.

Voor het kippenvlees gebruikte ik kipdijfilet. Dit is net wat vetter en malser dan gewone kipfilet. Ik marineerde het kort met slechts enkele ingrediënten. Toch had het vlees meer dan genoeg smaak. Wil je het iets pikanter dan kan je wat extra sambal toevoegen. Iets zoeter? Dan iets meer zoete chilisaus gebruiken.

Hieronder vind je het recept voor deze geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip en rijst. Lekker met een scheutje ketjap manis en wat gebakken uitjes. Heb je toch liever iets anders dan vind je hier meer lekkere wokrecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. rijst
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 1 prei
  • 300 gr. witte kool
  • 250 gr. sperziebonen
  • 100 gr. taugé
  • 1 rode ui
  • 2 rode puntpaprika's
  • peper en zout
  • wokolie
  • sojasaus

Voor de marinade:

  • 2 el. zoete chilisaus
  • 1 el. sojasaus + extra
  • 1 tl. trassie
  • 1 tl. sambal oelek
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de kippendij in stukjes en doe in een mengkom. Doe hier de ingrediënten voor de marinade bij en schep alles goed om. Kruid naar smaak met peper en zout en zet even apart. Breng in de tussentijd in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Zet ook een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden.

Snijd de groenten

Verwijder de onderkant van de prei, snijd de prei in dunne ringetjes. Als je een hele witte kool gebruikt snijd je het blad in reepjes. Haal de puntjes van de sperziebonen en snijd ze vervolgens in hele dunne stukjes. Pel de rode ui en snijd deze in stukjes. Snijd tot slot de rode puntpaprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd vervolgens in stukjes.

Rijst en roerbakken

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verhit intussen een scheutje wokolie in de wok. Zet het vuur onder de wok hoog en schroei de kip aan alle kanten dicht. Voeg nu de rode ui en de puntpaprika toe en bak een paar minuten mee. Doe vervolgens de rest van de gesneden groenten in de wok. Roerbak alles zo'n vijf minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om. Giet er tussendoor wat extra sojasaus over en kruid met wat peper en zout.

Giet de rijst af en laat kort droog stomen. Verdeel de rijst over de borden. Schep hier de geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip bij. Breng eventueel op smaak met wat ketjap manis en serveer eventueel met gebakken uitjes.

Serveertip: doe de rijst in een klein kopje of glaasje en druk voorzichtig aan. Zet het bord ondersteboven op het kopje en draai beiden voorzichtig om. Klop nu een paar keer op het kopje en til voorzichtig omhoog. Zo krijg je een mooi torentje rijst. Hieromheen kan je de rest van de wokmaaltijd scheppen.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 385 kcal.
  • Vetten: 12 gr.
    - waarvan verzadigd: 3 gr.
  • Koolhydraten: 34 gr.
    - waarvan suiker: 10 gr.
  • Vezels: 9 gr.
  • Eiwitten: 28 gr.
  • Zout: 2.35 gr. (940 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip en rijst

Geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip en rijst

Geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip en rijst

Geroerbakte prei, sperziebonen, paprika met zoetpikante kip en rijst

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens