Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham
Bijgerecht, Hoofdgerecht
5 minuten + 60 minuten oven
4 personen

Ik ben dol op bietjes maar vind het schoonmaken een vervelend klusje. Bietjes zijn dan ook een van de weinige groenten die ik soms kant-en-klaar koop, niet doorvertellen hoor. Ik was dan ook heel erg blij toen ik het recept voor geroosterde bietjes vond, een perfecte oplossing want je hoeft ze alleen maar even schoon te boenen.

De zoete smaak van de bietjes komt helemaal tot zijn recht in dit makkelijke maar oh zo lekkere gerechtje. En je hebt het ook nog eens zo voorbereid waarna de oven de rest van het werk doet. Heel erg lekker in combinatie met gebakken aardappeltjes.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 tot 8 rode bieten (ongeschild en ongekookt)
  • 200 gr. serranoham (plakjes)
  • verse tijm
  • vloeibare honing
  • grof zeezout
  • Parmezaanse kaas

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en leg voor iedere biet een vel alumiumfolie klaar.

Veeg de bieten goed schoon met een borstel of doek zodat er geen aarde meer op zit. Snijd met een scherp mes een klein stukje van de boven- en onderkant zodat er geen loof of wortels meer aan zitten.

Leg de biet in het midden van een stuk aluminiumfolie en snijd aan de bovenkant een kruisje met een mes. Ris hier naar smaak verse tijm over en bestrooi met grof zeezout, giet hier tenslotte wat vloeibare honing over en vouw het pakketje dicht. Herhaal dit voor alle bieten.

Leg de bieten 60 minuten in je voorverwarmde oven en haal ze er aan het einde uit, laat ze een paar minuten afkoelen en verwijder dan het alumiumfolie. Snijd de bieten in partjes en doe in een schaal en bestrooi met wat versgeraspte Parmezaanse kaas. Maak rolletjes van de serranoham en leg deze boven op de bietjes.

Serveer de geroosterde bietjes met een schaal perfect gebakken aardappeltjes en genieten maar. Als kind was ik trouwens al dol op de smaak van bietjes, als ik jarig was stonden ze steevast op het menu waar andere kinderen natuurlijk voor pannenkoeken kozen. Toen zat lekker eten er dus al een beetje in.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham
Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham
Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham
Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham
Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham
Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens