Geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree

Geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree
Hoofdgerecht
40 minuten
4 personen

Vroeger at ik bloemkool altijd met een kaassausje maar je kan er zoveel meer mee. Zo maakte ik laatst deze geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree. Het is een makkelijk en feestelijk maaltje dat je ook nog eens zo hebt gemaakt.

Door de bloemkool in de oven te roosteren krijgt het een heel andere smaak dan je gewend bent. Door er wat zeezout en rozemarijn over te doen en nog kort te roosteren met Parmezaan wordt het nog lekkerder. Wij aten het met knolselderijpuree maar met gewone aardappeltjes kan natuurlijk ook. Stukje worst erbij en je bent klaar, het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 flinke bloemkool
  • 1 knolselderij
  • ca. 300 gr. aardappels
  • rozemarijn
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 1 rookworst

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar die je bekleedt met bakpapier. Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een wat kleinere pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook.

Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze zo'n vijf minuten voor in de kleinste pan. Stort uit in een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd intussen de uitsteeksels van de knolselderij en snijd de knolselderij in dikke plakken. Snijd met een scherp mesje rondom de harde schil weg en snijd de plakken knolselderij vervolgens in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ook deze in blokjes.

Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat grof zeezout en rozemarijn overheen en schuif zo'n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Kook tegelijkertijd de knolselderij en aardappel 20 minuten en giet af. Verwarm intussen ook de rookworst zoals aangegeven op de verpakking. Stamp de aardappels en knolselderij met een klontje boter en een scheutje melk tot een romige puree. Kruid met wat peper en zout en houdt warm voor zo.

Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Zet nog vijf minuten in de oven zodat de kaas een beetje smelt. Serveer de knolselderijpuree met de geroosterde bloemkool met Parmezaan en de in plakjes gesneden rookworst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree
Geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree
Geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree
Geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree
Geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree
Geroosterde bloemkool met Parmezaan uit de oven en knolselderijpuree

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens