Gnocchi, courgette, aubergine en paprika uit de oven met kip pesto

Gnocchi, courgette, aubergine en paprika uit de oven met kip pesto

Deze gnocchi, courgette, aubergine en paprika uit de oven met kip pesto is makkelijk te maken. Terwijl de gesneden groenten en gnocchi in de oven staan heb je alle tijd om de kip pesto te bakken. Binnen een half uurtje kan je al aan tafel om te genieten van deze lekkere maaltijd.

Gnocchi is een pastasoort die meestal wordt gemaakt van aardappel en tarwebloem. Normaal kook je deze gaar maar door het bakken in de oven wordt de gnocchi nog lekkerder. De courgette, aubergine en gele paprika krijgen in de oven een lekkere grillsmaak. Samen met de kip pesto – die je gewoon in de pan bereidt – een heerlijke combinatie.

Krijg je ook al trek dan vind je hieronder het lekkere recept. En maak je toch liever een andere pastamaaltijd? Dan vind je hier nog veel meer lekkere pastarecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. gnocchi
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 kipfilets
  • groene pesto
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • boter om te bakken

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Vet de bakplaat licht in met wat olijfolie. Verdeel de gnocchi over de bakplaat, je hoeft deze niet eerst te koken zoals op de verpakking is aangegeven. Bereid daarna de rest van dit lekkere pastagerecht uit de oven.

Bereid de groenten

Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in flinke blokjes. Doe deze in een mengkom en laat staan voor zo. Ook van de auberginne verwijder je de uiteindes. Snijd de aubergine vervolgens in dikke plakken en vervolgens in blokjes. Doe bij de courgette in de mengkom en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Kruid met flink wat Italiaanse kruiden, peper en grof zeezout. Roer alles goed door elkaar en verdeel over de gnocchi.

Pel de rode ui en snijd deze in partjes, vervolgens snijd je de ui in stukjes. Verdeel ook de rode ui over de bakplaat. Tot slot snijd je de bovenkant van de gele paprika. Haal hier de zaadlijsten en zaadjes uit en snijd de paprika in stukjes. Strooi ook deze over de bakplaat. Besprenkel alles met olijfolie en strooi er nog wat grof zeezout over. Schuif in de voorverwarmde oven en bak zo'n 20 minuten.

Kip pesto

Verwarm intussen een hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Smelt een klontje boter in de pan en voeg daarna een scheutje olijfolie toe. Bak de kipfilets op hoog vuur aan beide kanten dicht. Smeer dan iedere kipfilet aan de bovenkant in met een theelepel groene pesto. Draai om en smeer ook de andere kant in met de pesto.

Bak de kipfilets in ongeveer 15 minuten gaar op middelhoog vuur. Zet eventueel de eerste tien minuten een deksel op de pan zodat de kipfilets lekker mals blijven. Draai de kipfilets regelmatig om en schep af en toe wat van het bakvet over de kip. Zet de laatste vijf minuten het vuur wat hoger en verwijder dan ook de deksel.

Serveren

Haal de gnocchi met de courgette, aubergine, gele paprika en rode ui uit de oven. Snijd beide kipfilets in plakken met een scherp vleesmes. Verdeel de gnocchio en de gegrilde groenten over de borden en leg op ieder bord wat kip pesto. Schep nog wat van het bakvet uit de pan over de kip.

De populairste hapjespannen

In een goede hapjespan kan je van alles bereiden. Van pastasaus tot vlees en van gestoofde groenten tot eenpansgerechten. Hieronder vind je vijf populaire hapjespannen met deksel. Kijk hier voor nog veel meer hapjespannen.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 403 kcal.
  • Vetten: 21 gr.
    - waarvan verzadigd: 7 gr.
  • Koolhydraten: 26 gr.
    - waarvan suiker: 9 gr.
  • Vezels: 4 gr.
  • Eiwitten: 23 gr.
  • Zout: 2.1 gr. (840 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Gnocchi, courgette, aubergine en paprika uit de oven met kip pesto

Gnocchi, courgette, aubergine en paprika uit de oven met kip pesto

Gnocchi, courgette, aubergine en paprika uit de oven met kip pesto

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens