Groentepannetje met krieltjes en kip

Groentepannetje met krieltjes en kip

Laatst maakte ik dit lekkere groentepannetje met krieltjes en kip. Een heel erg makkelijk maaltje dat je zo op tafel hebt staan. Een ideaal recept voor doordeweeks dus. Binnen een half uurtje ben je al klaar. En ondanks de korte bereidingstijd is de smaak heerlijk.

Ik gebruikte kippendijfilet, dit is wat vetter en blijft malser. Je kan natuurlijk ook een stukje kipfilet gebruiken. De krieltjes en sperziebonen kookte ik kort voor. De rest van de ingrediënten sneed ik intussen klein. Hierna gaar je alles verder in een grote hapjespan en je kan aan tafel.

Lijkt dit lekkere maaltje je ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Heb je toch liever iets anders? Kijk dan eens naar mijn andere ‘pannetjes’ of kies een ander hoofdgerecht.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. krieltjes
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 300 gr. sperziebonen
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • bloem
  • peper en zout
  • olijfolie
  • klontje roomboter

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de kip in blokjes en doe in een mengkom. Voeg naar smaak uienpoeder, knoflookpoeder en mild paprikapoeder toe. Ik gebruikte van ieder ongeveer een theelepel. Kruid verder met wat peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe. Doe er tot slot nog een snufje bloem bij en schep alles goed door elkaar. Laat even staan.

In de tussentijd breng je in een pan een laag water aan de kook. Hierin kook je de krieltjes 10 minuten voor. Grote krieltjes kan je eventueel halveren. Giet af en laat droog stomen van het vuur af. Tegelijkertijd maak je de sperziebonen schoon. Snijd in stukjes en kook deze ongeveer acht minuten. Laat afkoelen onder de koude kraan. Hierna doe je ze in een vergiet om uit te laten lekken.

Bak de kip en groenten

Verhit een grote hapjespan of wok op laag vuur en smelt hierin een klontje roomboter. Doe de kip erbij en schep om op hoog vuur. Als de kip aan alle kanten is dichtgeschroeid zet je het vuur wat lager. Pel de rode uien en snijd deze in stukjes, voeg toe aan de pan en bak kort mee. Snijd intussen de courgette in blokjes en voeg ook deze toe aan de pan. Haal de bovenkant van de rode paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd in blokjes en voeg toe aan de pan. Schep tussendoor steeds goed om.

Hierna voeg je de sperziebonen toe. Schep nogmaals goed om en doe er tot slot de voorgekookte krieltjes bij. Zet het vuur weer hoog en sprenkel er nog een beetje olijfolie over. Schep nog een paar minuten om en kruid met wat extra peper en zout. Je groentepannetje met krieltjes en kip is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Groentepannetje met krieltjes en kip'
Afbeelding bij 'Groentepannetje met krieltjes en kip'
Afbeelding bij 'Groentepannetje met krieltjes en kip'
Afbeelding bij 'Groentepannetje met krieltjes en kip'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 468 kcal.
  • Vetten 12 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 54 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 29 gr.
  • Zout 1.2 gr.
  • Natrium 480 mg.