Hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing

Hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing. Echt superlekkere pannenkoeken die wij zelf als avondeten namen maar ook prima voor de lunch kunnen. Omdat ik wat grotere pannenkoeken bakten en ze best machtig zijn ga ik uit van twee pannenkoeken per persoon, voor de lunch is de helft misschien al genoeg.

Zoals je misschien al eerder op mijn site hebt gelezen bak ik mijn pannenkoeken tegenwoordig in een koekenpan zonder anti-aanbaklaag. De pannenkoeken lukken daar supergoed in en omdat ik een wat groter formaat pan heb ben ik ook nog eens zo klaar met het bakken. In dit artikel lees je waarom dit voor mij nu echt de beste pannenkoekenpan is.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. bloem
  • 450 ml. melk
  • 2 eieren
  • zout
  • ca. 250 gr. brie
  • 6 lenteuitjes
  • vloeibare honing
  • ca. 50 gr. walnoten
  • boter om te bakken

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Voor het pannenkoekenbeslag doe je de bloem in een mengkom en voeg je daar de helft van de melk bij. Roer met een garde goed om tot je geen klontjes meer ziet. Breek de eieren boven de mengkom en roer door het beslag. Doe er een flinke snuf zout bij en de rest van de melk en roer tot een glad beslag. Laat eventueel een kwartiertje staan, dan worden je pannenkoeken nog lekkerder.

Verhit een koekenpan op laag vuur zodat deze door en door heet wordt en smelt een beetje boter in de koekenpan. Doe er een flinke soeplepel beslag in en kantel de pan voorzichtig zodat het beslag goed over de bodem verdeeld is. Bak op middelhoog vuur tot de bovenkant net niet meer vochtig is en draai de pannenkoek om, bak ook de andere kant lichtbruin. Bewaar de pannenkoeken tussen twee borden zodat ze warm blijven.

Snijd de onderkant van de lenteuitjes en de rest van de lenteuitjes in ringetjes. Snijd de brie in plakjes en hak de walnoten in wat kleinere stukken. Verdeel wat plakjes brie over iedere pannenkoek, eventueel leg je deze nog kort in de hete pan zodat de brie een beetje smelt. Strooi er wat ringetjes lenteui over en wat gehakte walnoten. Doe er wat vloeibare honing over en je hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing zijn klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing
Hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing
Hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing
Hartige pannenkoeken met brie, lenteuitjes, walnoot en honing

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens