Hartige pannenkoeken met paprika en champignons

Hartige pannenkoeken met paprika en champignons

Pannenkoeken gaan er bij ons altijd zo doorheen, vooral zoonlief kan de ene na de andere pannenkoek wegwerken. Als we dus eens een avondje wat makkelijks willen eten wordt er regelmatig voor een stapel pannenkoeken gekozen. Om het toch een beetje gezond te houden kiezen we ook wel eens voor hartige pannenkoeken.

Het grote voordeel van een hartige pannenkoek is dat je deze zo hebt gemaakt en ze ook nog eens goed vullen. Kies er een lekkere salade bij en je hebt een makkelijk en toch voedzaam avondmaaltje waar jong en oud volop van genieten. Je kan natuurlijk een pak van Koopmans nemen maar zelf beslag maken is eigenlijk net zo makkelijk.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr. bloem*
  • 900 ml. melk
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 gr. champignons
  • boter om te bakken

* Je kan er ook voor kiezen om 200 gr. bloem en 200 gr. volkorenmeel te gebruiken, de pannenkoeken zijn dan net iets vullender.

Bereidingswijze

Doe de bloem in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe, roer goed door met een garde tot je een glad beslag hebt. Breek nu één voor één de eieren boven de kom en roer deze samen met de rest van de melk door het beslag. Voeg nog een klein snufje zout toe en roer nog even goed door tot je geen klontjes meer ziet.

Snijd de paprika's en champignons in flinterdunne plakjes en zet deze apart voor zo. Verhit een koekenpan op het vuur en smelt hier een klontje boter in, giet beslag in de pan en leg hier direct wat plakjes paprika en champignons in. Zodra de bovenkant een beetje begint te stollen draai je de pannenkoek om en bakt de andere kant nog even bruin.

Om de pannenkoeken warm te houden kan je een bord op een pan heet water zetten en hier de pannenkoeken op leggen. Of verwarm je oven op 80 graden en houd de pannenkoeken daar in warm.

Variëren

In plaats van champignons en paprika kan je eigenlijk alles meebakken, als het maar dun is gesneden. Kleine schijfjes lente-ui, halve ringetjes ui, een plakje bacon of spek, sesamzaad, gesnipperde rode peper, een beetje taugé en ga zo maar door.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Hartige pannenkoeken met paprika en champignons

Hartige pannenkoeken met paprika en champignons

Hartige pannenkoeken met paprika en champignons

Hartige pannenkoeken met paprika en champignons

Hartige pannenkoeken met paprika en champignons

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens