Het lekkerste broodje hamburger ooit

Het lekkerste broodje hamburger ooit
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
4 personen

Zo af en toe maak je iets lekkers waarbij het water van tevoren al uit je mond loopt. Dit broodje hamburger is daar het ultieme voorbeeld van. De combinatie van alle smaken is gewoonweg heerlijk en als je het eenmaal hebt gegeten vallen alle andere broodjes hamburger in het niet.

Dit lekkerste broodje hamburger ooit maak ik met ossenhaas, vertel dat niet aan je slager want die verklaart je voor gek. Dit broodje vult trouwens gigantisch dus kies het voor een lekker zware lunch of gewoon als hoofdgerecht.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 700 gr. ossenhaas
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 30 gr. vers broodkruim of paneermeel
  • 2 el. tomatenpuree
  • 1 el. worcestersaus
  • 2 el. fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Ingrediënten garnering

  • 2 uien
  • 4 eieren
  • 30 gr. roomboter + wat extra
  • 4 plakjes kaas
  • 4 plakjes spek
  • 4 hamburgerbroodjes (groot!)
  • fijngesneden sla
  • 2 tomaten
  • 4 grote plakjes biet
  • 4 ananasringen
  • eventueel tomatenketchup

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Steek allereerst de barbecue aan en zorg dat deze goed op temperatuur is. Gebruik je een grillpan zet deze dan vast op een laag vuurtje zodat die goed heet wordt.

Zorg dat de ossenhaas op kamertemperatuur is en snijd deze in kleine stukjes, doe dit in de keukenmachine en maal er gehakt van. Kneed dit gehakt nu met 1 ei, 1 gesnipperd uitje, het broodkruim, wat fijngehakte peterselie en de worcestersaus en voeg naar smaak peper en zout toe. Let op voor vieze handen maar het is het meer dan waard.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en maak er 4 mooie burgers van door er balletjes van te vormen en deze goed plat te slaan en drukken. Hierna eventjes afgedekt apart houden tot ze op de barbecue of in de pan kunnen.

Snijd de 3 overgebleven uien in dunne ringetjes en bak deze even in een koekenpan in de roomboter. Bak de uien tot ze aan beide kanten goed bruin zijn en leg ze aan de rand van de barbecue zodat ze warm blijven. Vet het rooster of de grillpan goed in en bak de hamburgers tot ze gaar zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten per kant. Leg op elke hamburger een plak kaas en houd ze nog even warm.

Bak intussen 4 eitjes en daarna even het spek tot dit een beetje knapperig wordt. Snij de tomaten in plakjes en dep de ananasringen droog met een keukenpapiertje.

Snijd de broodjes doormidden en beleg de onderste helft met de fijngesneden sla, plakjes tomaat, een grote plak biet, een ananasring en de hamburger. Leg daarop wat gebakken ui, het gebakken ei en een plakje spek. Eventueel een scheutje tomatenketchup en de bovenste helft van het broodje erop. Probeer dit broodje vooral niet netjes te eten, dat is onmogelijk. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens