In pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok

In pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok

Een aantal vleeswaren heb ik standaard in huis en pancetta is daar één van. Laatst maakte ik daar deze in pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok mee. Een makkelijk maar heel erg lekker maaltje waar je niet lang mee bezig bent.

Het klinkt misschien als een hele mond vol maar eigenlijk doet de oven het meeste werk. Terwijl de kip en aardappeltjes in de oven staan kan je op je gemak de groenten snijden en roerbakken. Zo heb je in ongeveer een half uurtje een heerlijk maaltje gemaakt.

Wil je deze in pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok zelf eens proberen? Het makkelijke en superlekkere recept vind je hieronder. En heb je liever pasta in plaats van krieltjes dan is dat ook heerlijk. Buon appetito!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 200 gr. pancetta
  • 800 gr. krieltjes
  • 2 preien
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode uien
  • groene pesto
  • verse basilicum
  • (gedroogde) rozemarijn
  • grof zeezout
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet twee ingevette ovenschalen klaar. Je gebruikt er eentje voor de in pancetta gegrilde kip en eentje voor de ovenkrieltjes. Eventueel kan je ze ook samen in één grote ovenschaal doen. Zet ook vast een pan op het vuur met een flinke laag water en breng aan de kook.

Boen de krieltjes eventueel schoon en kook ze met schil en al vijf minuten voor. Laat kort uitlekken in een vergiet en verdeel ze dan over de ovenschaal. Plet de krieltjes een beetje met een vork en strooi er grof zeezout en fijngehakte rozemarijn over. Sprenkel er wat olijfolie overheen en zet klaar voor zo.

Als de krieltjes op het vuur staan leg je een paar plakjes pancetta op een snijplank. Leg in het midden een kipfilet en klap deze open. Smeer in met groene pesto, kruid met peper en zout en leg er een paar blaadjes basilicum in. Klap weer dicht en wikkel in de pancetta. Herhaal voor de overige kipfilets. Doe de in pancetta gewikkelde kipfilets in een ovenschaal.

Doe beide ovenschalen in je voorverwarmde oven en bak 25 minuten op 200 graden. Verhit intussen een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden en snijd de groenten.

Haal de onderkant van de prei en verwijder het bovenste deel, snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in dikke halve ringen. Snijd de bovenkant van de gele paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in reepjes. Pel de rode uien en snijd in vieren, snijd vervolgens in stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de gesneden groenten tot de paprika begint te blakeren. Dit duurt ongeveer vijf tot tien minuten, afhankelijk van de hitte van je wok. Breng op smaak met peper en zout en houdt warm voor zo.

Haal de ovenschalen uit de oven en verdeel de ovenkrieltjes over de borden. Schep hier de groenten uit de wok naast en leg de in pancetta gegrilde kip erbovenop. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en eventueel wat fijngehakte basilicum. Eet smakelijk!

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

In pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok

In pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok

In pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok

In pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok

In pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok

In pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok

In pancetta gegrilde kip pesto met ovenkrieltjes en groenten uit de wok

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens