Italiaans roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat

Italiaans roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat
Hoofdgerecht
20 minuten
2 personen

Soms ontstaat een recept echt per toeval, zoals dit Italiaanse roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat. Ik maakte het met de ingrediënten die ik toevallig in huis had omdat ik laat thuis was en nog geen boodschappen had gedaan.

Wij aten het in het zonnetje in de tuin en we hebben er letterlijk van zitten smullen. Het is een heerlijk en licht zomers maaltje dat je binnen een paar minuten op tafel hebt staan. Het makkelijke en lekkere recept voor dit Italiaanse roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 boterhammen
  • 5 eieren
  • scheutje melk
  • 4 plakjes parmaham
  • 35 gr. rucola
  • 10 cherrytomaatjes
  • stukje komkommer
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • pijnboompitjes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om te bakken

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet ook vast een hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Snijd een paar flinterdunne plakjes komkommer en halveer de cherrytomaatjes vast.

Besprenkel de boterhammen met olijfolie en rooster deze zo'n 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lekker krokant zijn. Hou je oven af en toe even in de gaten om te kijken of het niet te hard gaat. Haal de boterhammen eruit en bewaar voor zo.

Als de boterhammen in de oven zitten klop je vijf eieren met een scheutje melk los in een mengkom. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden en roer nogmaals door elkaar. Verhit wat boter in de hapjespan en maak roerei van het eiermengsel. Je bakt het gewoon op middelhoog vuur waarbij je het mengsel met een spatel blijft doorscheppen. Zodra je een smeuïg geheel hebt is het klaar. Schep in een kommetje voor zo, als je het in de pan laat zitten gaart het namelijk door.

Leg op ieder bord twee geroosterde boterhammen. Bedek met een handje rucola en schep hier het roerei overheen. Scheur de plakjes parmaham in grove stukken en verdeel over het roerei. Leg hier wat plakjes komkommer en de gehalveerde tomaatjes op. Strooi er wat pijnboompitjes overheen, rooster ze eventueel kort in een droge koekenpan voor nog meer smaak. Rasp er tenslotte nog wat parmezaanse kaas boven.

Maak je Italiaans roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat af met wat versgemalen peper, zout en een klein scheutje olijfolie. Serveer direct en drink met een koud glas witte wijn voor het ultieme zomergevoel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Italiaans roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat
Italiaans roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat
Italiaans roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat
Italiaans roerei met parmaham, rucola, komkommer en tomaat

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens