Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanje­champignons en mozzarella

Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Erg vaak ontstaan mijn recepten per toeval. Zo ook deze Italiaanse andijviestamppot met rucola, kastanjechampignons en mozzarella. Ik maakte deze variant op mijn andijviestamppot met wat restantjes die nog in de koelkast lagen. En het smaakt echt overheerlijk!

Alle smaken passen goed bij elkaar waardoor deze andijviestamppot echt verrassend is. Wil je ook eens een wat andere stamppot proberen? Zet deze Italiaanse andijviestamppot met rucola, kastanjechampignons en mozzarella dan zeker eens op tafel. Het makkelijke recept vind je hieronder.

En kies je toch liever voor een ander soort stamppot? Kijk dan eens bij de vele stamppotrecepten die ik inmiddels voor Kookidee heb gemaakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 500 gr. andijvie, gesneden
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 75 gr. rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gr. spekreepjes
  • 2 tl. groene pesto
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en voeg een scheutje melk, een klontje roomboter en peper en zout naar smaak toe. Stamp tot een romige puree en roer hier beetje bij beetje de gesneden andijvie doorheen. Voeg ook de rucola toe en roer deze door de stamppot. Snijd de mozzarella in blokjes en roer door de stamppot, laat op laag vuur staan tot de mozzarella is gesmolten en de andijvie is geslonken.

Als de aardappels opstaan snijd je de kastanjechampignons in kleine partjes. Verhit een koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt, rooster kort de pijnboompitjes tot je ze begint te ruiken. Stort op een bord en laat afkoelen. Doe nu een klein scheutje olijfolie in de hete koekenpan en voeg de spekreepjes, de gesneden kastanjechampignons en de groene pesto toe. Kruid met wat peper en bak tot de champignons zijn geslonken en de spekreepjes mooi bruin zijn.

Roer nu de spekreepjes en de gebakken kastanjechampignons door de stamppot. Roer er eventueel (een deel van) de pijnboompitjes door of serveer deze los op de stamppot. Giet er op de borden nog een klein beetje olijfolie over en je Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella is klaar.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella
Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella
Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella
Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella
Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 657 kcal.
  • Vetten 39 gr.
  • Waarvan verzadigd 15 gr.
  • Koolhydraten 52 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 19 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens