Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella

Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella

Erg vaak ontstaan mijn recepten per toeval. Zo ook deze Italiaanse andijviestamppot met rucola, kastanjechampignons en mozzarella. Ik maakte deze variant op mijn andijviestamppot met wat restantjes die nog in de koelkast lagen. En het smaakt echt overheerlijk!

Alle smaken passen goed bij elkaar waardoor deze andijviestamppot echt verrassend is. Wil je ook eens een wat andere stamppot proberen? Zet deze Italiaanse andijviestamppot met rucola, kastanjechampignons en mozzarella dan zeker eens op tafel. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 500 gr. andijvie, gesneden
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 75 gr. rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gr. spekreepjes
  • 2 tl. groene pesto
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en voeg een scheutje melk, een klontje roomboter en peper en zout naar smaak toe. Stamp tot een romige puree en roer hier beetje bij beetje de gesneden andijvie doorheen. Voeg ook de rucola toe en roer deze door de stamppot. Snijd de mozzarella in blokjes en roer door de stamppot, laat op laag vuur staan tot de mozzarella is gesmolten en de andijvie is geslonken.

Als de aardappels opstaan snijd je de kastanjechampignons in kleine partjes. Verhit een koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt, rooster kort de pijnboompitjes tot je ze begint te ruiken. Stort op een bord en laat afkoelen. Doe nu een klein scheutje olijfolie in de hete koekenpan en voeg de spekreepjes, de gesneden kastanjechampignons en de groene pesto toe. Kruid met wat peper en bak tot de champignons zijn geslonken en de spekreepjes mooi bruin zijn.

Roer nu de spekreepjes en de gebakken kastanjechampignons door de stamppot. Roer er eventueel (een deel van) de pijnboompitjes door of serveer deze los op de stamppot. Giet er op de borden nog een klein beetje olijfolie over en je Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella is klaar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella

Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella

Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella

Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella

Italiaanse andijviestamppot met spekjes, rucola, kastanjechampignons en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens