Italiaanse omelet met geroerbakte groenten en geraspte mozzarella

Italiaanse omelet met geroerbakte groenten en geraspte mozzarella

Deze Italiaanse omelet met geroerbakte groenten en geraspte mozzarella is lekker snel gemaakt. Je roerbakt eerst de groenten in wat olijfolie. Hierna voeg je het mengsel voor de omelet toe en bak je deze af. Het lekkerst is het als de omelet niet helemaal is gestold. Vlak voor het opdienen voeg je nog wat geraspte mozzarella toe. Zo kan deze nog een beetje smelten.

Ik serveerde deze omelet met een dikke snee gegrild brood. Aan beide kanten ingesmeerd met boter en kort op de contactgrill. Ik koos hierbij voor een niet gesneden witbrood dat ik zelf in extra dikke plakken sneed. Verder deed ik er nog wat sla bij. In dit geval ‘Misticanza salade’ met o.a. babyspinazie, eikenbladsla en rucola. Lekker fris van smaak en ook nog eens mooi gekleurd.

In plaats van de geraspte mozzarella kan je ook een bol mozzarella gebruiken. Snijd deze dan in heel dunne plakjes en verdeel vlak voor het opdienen over de omelet. Leg op ieder bord wat van de salade en leg daar de omelet bij. Leg op ieder bod vervolgens een of twee sneden brood en je kan aan tafel. Je bakt deze omeletten trouwens per stuk. Hier vind je meer lekkere recepten voor omelet. Het recept van deze omelet lees je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 of 12 eieren
  • 125 gr. slagroom, ongeklopt
  • 4 of 8 sneetjes brood
  • 400 gr. Italiaanse roerbakgroenten
  • 200 gr. salade (melange)
  • 150 gr. geraspte mozzarella
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Grill het brood kort van tevoren. Dit kan met de contactgrill of op een grillpan. Heb je geen van beiden gebruik dan een droge koekenpan. Smeer het brood aan beide kanten in met wat roomboter. Grill het brood aan beide kanten tot het goudbruin en knapperig wordt. Bewaar voor zo.

Verwarm een hapjespan of koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Klop per omelet in een mengkom twee of drie eieren los met een scheutje slagroom. Kruid met wat peper en zout en klop luchtig met een vork of garde. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en roerbak een kwart van de groenten. Dit hoeft maar een paar minuten.

Doe er nu wat extra olijfolie bij en giet het eiermengsel erbij. Kantel de pan een beetje zodat het mengsel zich goed verspreidt. Beweeg de pan af en toe zodat de omelet niet aanbakt. Als de bovenkant net begint te stollen strooi je er wat van de geraspte mozzarella op. Draai het vuur uit en laat een half minuutje staan.

Leg wat van de sla op een bord en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met een beetje peper en zout en schuif de omelet uit de pan. Leg er een of twee plakken gegrild brood bij en dien direct op. Herhaal dit voor de andere drie omeletten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Italiaanse omelet met geroerbakte groenten en geraspte mozzarella'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 694 kcal.
  • Vetten 50 gr.
  • Waarvan verzadigd 24 gr.
  • Koolhydraten 30 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 27 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.