Italiaanse omelet met rozemarijn-krieltjes uit de oven

Italiaanse omelet met rozemarijn-krieltjes uit de oven

Ik maak regelmatig een omelet, als je deze goed vult met verse groenten heb je binnen no time een lekkere maaltijd op tafel staan. Omdat mijn aanrecht vol kruidenplantjes stond besloot ik deze Italiaanse omelet met rozemarijn-krieltjes uit de oven te maken. En met succes want het was heerlijk!

Ik kruidde de omelet met oregano, rozemarijn en basilicum. Ook bij de krieltjes gebruikte ik oregano en rozemarijn, samen een heerlijke combinatie. Het handigst is om alle groente even van tevoren te snijden en klaar te zetten, de omeletten bak je dan ‘aan tafel’. Het makkelijke maar lekkere recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. krieltjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 eieren
  • 1 grote prei (of 2 kleine)
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 80 gr. pancetta
  • melk
  • verse oregano
  • verse rozemarijn
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal of bakplaat klaar.

Halveer de krieltjes en doe deze in een mengkom. Ris de naaldjes van twee takjes rozemarijn en de blaadjes van twee takjes oregano, hak goed fijn en doe bij de krieltjes. Pel de tenen knoflook en hak ook deze zo fijn mogelijk, doe de gesneden knoflook ook in de mengkom en giet er een scheut olijfolie bij. Hussel goed door elkaar en doe de krieltjes in de ovenschaal. Strooi er wat grof zeezout over en bak 25 minuten in de oven.

Snij intussen de prei in ringetjes, de paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Zet apart in drie schaaltjes voor zo. Ris de naaldjes van vier takjes rozemarijn en de blaadjes van vier takjes oregano, hak goed fijn en meng door elkaar.

Als de aardappeltjes bijna klaar zijn verwarm je vast een koekenpan op laag vuur. Bak de omeletten achter elkaar, breek telkens twee eieren boven een schone mengkom en giet er een scheutje melk bij. Roer luchtig met een vork en verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan.

Scheur de plakjes pancetta in grove stukken. Bak per omelet steeds een paar stukjes pancetta kort aan tot ze beginnen te 'krimpen'. Voeg dan een kwart van de gesneden prei, paprika en champignons toe, kruid met wat peper en zout en bak een paar minuten aan.

Giet er daarna het eiermengsel over en beweeg de koekenpan zo dat het eiermengsel de hele bodem bedekt. Strooi er een kwart van de gesneden kruiden over. Wip af en toe de zijkant van de omelet op en houdt de pan schuin zodat het resterende eiermengsel naar beneden stroomt.

Als de omelet aan de onderkant goed gebakken is en aan de bovenkant nét begint te stollen is deze klaar. Klap de omelet dubbel, scheur wat verse basilicum en strooi dit op de omelet. Serveer direct met de krieltjes uit de oven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Italiaanse omelet met rozemarijn-krieltjes uit de oven'
Afbeelding bij 'Italiaanse omelet met rozemarijn-krieltjes uit de oven'
Afbeelding bij 'Italiaanse omelet met rozemarijn-krieltjes uit de oven'
Afbeelding bij 'Italiaanse omelet met rozemarijn-krieltjes uit de oven'
Afbeelding bij 'Italiaanse omelet met rozemarijn-krieltjes uit de oven'