Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella

Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella

Het was alweer even geleden dat er bij ons een lekkere traybake op tafel stond. Deze keer maakte ik een Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella. Een heerlijke ovenmaaltijd die je niet veel tijd zal kosten.

Je snijdt alle ingrediënten en kruid het gehakt waarna alles op een bakplaat de oven in kan. Na 25 minuten haal je de bakplaat er weer uit en heb je een heerlijke Italiaanse traybake. Wil je dit zelf eens op tafel zetten dan vind je hieronder mijn recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. rundergehakt
  • 8 niet al te grote aardappels
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode ui
  • 6 lente- of bosuitjes
  • 8 tenen knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 ei
  • verse Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm)
  • paneermeel
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet alvast een flinke bakplaat klaar. Houd je van stevige aardappels dan hoef je deze niet eerst te koken, kook ze anders vijf minuten voor in de schil en laat afkoelen.

Snijd de aardappelen in dunne schuine stukken en doe ze in een mengkom. Ris de naaldjes van twee takjes rozemarijn, hak goed fijn en doe bij de mengkom. Pel een teen knoflook, hak goed fijn en doe in de mengkom. Sprenkel er ruim olijfolie over, doe er wat grof zeezout bij en schep alles goed door elkaar. Verdeel over de bakplaat en laat de mengkom staan voor zo, maak deze nog niet schoon.

Boen de courgette schoon, verwijder de voor- en achterkant en halveer in de lengte. Snijd er vervolgens halve schijfjes van en verdeel over de bakplaat. Snijd van beide paprika's de bovenkant eraf en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd iedere paprika in acht parten en vervolgens in reepjes, verdeel over de bakplaat.

Borstel de champignons schoon en halveer deze, verdeel ook de champignons over de bakplaat. Snijd de lenteuitjes in wat dikkere ringen. Pel de rode ui, snijd in vieren en vervolgens in plakjes. Doe ook de lenteui en rode ui op de bakplaat.

Doe het gehakt in de mengkom van zojuist. Ris de naaldjes van twee takjes rozemarijn en twee takjes tijm en pluk de blaadjes van twee takjes oregano. Hak goed fijn en doe bij het gehakt. Pel een teentje knoflook, hak goed fijn en voeg ook toe aan het gehakt. Doe er vervolgens een ei bij, wat paneermeel en peper en zout. Kneed alles door elkaar en knijp steeds een klein handje gehakt samen en verdeel over de bakplaat.

Pel de resterende teentjes knoflook en snijd in de lengte doormidden, strooi over de bakplaat. Pluk de mozzarella in stukken en leg deze tussen de overige ingrediënten. Sprenkel er tenslotte ruim olijfolie over, maal er verse peper over en strooi er een flinke snuf grof zeezout op.

Schuif de bakplaat in de oven en laat deze 25 minuten bakken in het midden van de oven. Je Italiaanse traybake is klaar als het gehakt goed gaar is en de mozzarella volledig is gesmolten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella'
Afbeelding bij 'Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella'
Afbeelding bij 'Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella'
Afbeelding bij 'Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella'
Afbeelding bij 'Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella'
Afbeelding bij 'Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella'
Afbeelding bij 'Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella'
Afbeelding bij 'Italiaanse traybake met courgette, paprika, champignons, gehakt en mozzarella'