Kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges

Kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges

Toen ik laatst vispakketjes uit de oven wilde maken had ik eigenlijk geen zin om alles apart in te pakken. Ik koos ervoor alles in een schaal te doen en met succes. Deze kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges smaakte namelijk heerlijk.

Waar je bij vispakketjes uit de oven de vis en groenten gaar stoomt in een pakje gebeurt dat hier in een afgedekte ovenschaal. Eigenlijk dus hetzelfde principe maar dan als ovenschotel, je snijdt gewoon alle ingrediënten en doet het daarna de oven in. Na nog geen half uur haal je zo een heerlijk maaltje uit de oven.

De aardappel wedges zijn trouwens ook erg makkelijk om te maken. Je kookt ze kort vooraf en bakt ze daarna op in een hete hapjespan. Wil je iets anders dan aardappel dan kan je er ook prima rijst bij maken. Hieronder vind je het recept voor deze kabeljauw- en groenteschotel uit de oven.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 flinke kabeljauwhaasjes
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 300 gr. bospeen
  • groene pesto
  • peper en zout
  • olijfolie

Voor de aardappel wedges:

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • paprikapoeder
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • boter

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ovenschaal van ca. 30 x 20 cm klaar. Bedek de hele bodem van de ovenschaal met een dun laagje olijfolie en leg hier de drooggedepte kabeljauwhaasjes in. Smeer de bovenzijde van de kabeljauw in met groene pesto en kruid met wat peper en zout.

Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in vier gelijke stukken. Snijd deze stukken vervolgens in niet al te dikke plakken waarbij je de buitenste twee plakjes (die met de meeste schil) niet gebruikt. Verdeel de courgette over de ovenschaal en bestrooi met een klein beetje peper.

Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei vervolgens in dunne ringetjes, verdeel over de ovenschaal. Verwijder de onderkant en het loof van de bospeen en schrap deze goed schoon. Snijd de bospeen vervolgens in heel dunne plakjes en verdeel over de ovenschaal. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in kleine stukjes en doe ook in de ovenschaal. Pel de ui en snijd deze in ringetjes, strooi deze over de ovenschaal.

Strooi tot slot nog wat zout en peper over de ovenschaal en dek deze vervolgens strak af met aluminiumfolie. Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat alles in 25 tot 30 minuten gaar worden.

Maak intussen de aardappel wedges. Boen de aardappelen goed schoon en snijd met schil en al in kleine schuine stukjes, in de vorm van een wig. Breng in een pan een laag water aan de kook en kook de aardappel wedges tien minuten voor. Het is niet erg als ze een beetje kapot koken, hierdoor worden ze juist extra knapperig tijdens het bakken.

Stort de gekookte aardappel wedges in een vergiet en spoel af onder de koude kraan, laat goed uitlekken. Als de kabeljauw- en groenteschotel nog zo'n 10 minuten in de oven moet verwarm je een ruime hapjespan op laag vuur. Smelt hier een klontje boter in en doe er wat olijfolie bij. Voeg de aardappel wedges toe en strooi hier wat paprikapoeder over, bak tot de aardappeltjes goudbruin en krokant worden. Eventueel kan je dit in etappes doen.

Doe de aardappel wedges in een schaal en hussel door elkaar met grof zeezout. Haal de kabeljauw- en groenteschotel uit de oven en snijd de kabeljauwhaasjes in tweeën. Zet de aardappel wedges en de ovenschotel op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges

Kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges

Kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges

Kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges

Kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges

Kabeljauw- en groenteschotel uit de oven met aardappel wedges

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens