Kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten

Kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten
Hoofdgerecht
5 minuten + 15 minuten oven
4 personen

Pakketjes uit de oven zijn altijd erg makkelijk te maken en gewoon heel lekker. Zo ook deze kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten. Binnen 20 minuten staat deze lekkere maaltijd op tafel waarbij de oven ook nog eens het meeste werk voor je doet.

Zelf hebben we dit ovenpakketje gegeten met lekkere frites uit de oven maar ook met een gekookt aardappeltje smaakt dit heerlijk. Bovendien ziet het er ook nog eens heel leuk uit als je deze verrassingspakketjes op een bord serveert. Het uitpakken doe je gewoon aan tafel.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stuks kabeljauwfilet, ca. 125 gr. p.p.
  • 2 venkelknollen
  • 2 kleine winterpenen (of 1 grote)
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 sjalotjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Extra benodigdheden

  • 4 vellen bakpapier, ca. 40 x 40 cm.
  • bindgaren, hittebestendig

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar met daarop een stukje bakpapier of aluminiumfolie.

Snijd de venkel, winterpeen en bleekselderij in stukken en daarna in reepjes. Pel de sjalotjes en snijd deze in dunne ringetjes. Ris de takjes tijm en rozemarijn en hak deze goed fijn. Dep de kabeljauwfilet droog indien nodig en laat een paar minuten op kamertemperatuur komen.

Leg een vel bakpapier op je aanrecht en leg in het midden een kwart van de gesneden groenten. Leg hier een kabeljauwfilet op die je bestrooit met wat peper en zout. Leg daar wat ringetjes sjalot op en bestrooi met een beetje van de tijm en de rozemarijn. Sprenkel er tot slot wat olijfolie over.

Vouw de hoeken van het bakpapier bij elkaar en bind dicht met een stukje bindgaren. Zorg er voor dat er genoeg ruimte vrij blijft in het pakje, dus niet te strak inpakken. Herhaal dit voor de overige drie vellen bakpapier.

Zet de vier pakketjes op je ovenplaat en doe deze 15 minuten in je voorverwarmde oven. Serveer het pakketje nog ingepakt op het bord en leg hier wat aardappeltjes of frites naast.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten
Kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten
Kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten
Kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten
Kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten
Kabeljauw en papillotte met gestoomde groenten

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens