Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer

Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer
Hoofdgerecht
45 minuten
4 personen

Deze kapsalon shoarma met friet uit de airfryer stond laatst op tafel. Het was alweer even geleden dat ik een kapsalon had gemaakt. En dat terwijl het niet alleen een makkelijk maar ook erg lekker maaltje is. Oorspronkelijk bedacht door de Rotterdamse kapper Nataniël Gomes.

Een kapsalon is eigenlijk niets anders dan een laag friet. Daarop wat shoarmavlees, gesmolten kaas en sla. In de snackbar krijg je per persoon een bakje. Met dit lekkere recept maak je het gewoon in een grote ovenschaal. Schep je de sla en saus er gewoon op je bord bovenop.

De frietjes voor deze kapsalon maakte ik in de airfryer. Eventueel kan je deze ook in de oven bereiden of in de frituur. De knoflooksaus kan je kant en klaar kopen maar zelf knoflooksaus maken is veel lekkerder. Krijg je ook al zin in deze kapsalon? Dan vind je hieronder het lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, iets kruimig
  • 500 gr. shoarmavlees
  • 200 gr. ijsbergsla of romaine
  • 4 grote plakken jong belegen kaas
  • 4 trostomaten
  • 1 komkommer
  • 2 sjalotjes
  • arachideolie
  • grof zeezout
  • knoflooksaus

Dressing, optioneel

  • 2 el. mayonaise
  • 2 el. yoghurt
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. azijn
  • 1 tl. tomatenketchup
  • 1 tl. suiker
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Boen de aardappelen een beetje schoon en snijd ze in dikke frieten. Houd hierbij een dikte aan van ongeveer een centimeter. Je snijdt de aardappels hiervoor in de lengte in plakken. Deze plakken snijd je daarna in friet. De lekkerste friet krijg je als je ze nu in een bak water zet en een uur laat staan. Zo haal je er namelijk een groot deel van het zetmeel uit. Je friet zal dan minder snel verbranden en lekker knapperig blijven.

Bak de friet in de airfryer

Laat de friet kort uitlekken in een vergiet indien nodig. Bak de friet eerst tien minuten op 120 graden. Je gooit deze er gewoon nat in en schudt alles na vijf minuten kort om. Stort de friet in een mengkom en doe er een eetlepel arachideolie bij. Strooi er wat grof zeezout over en schep goed door elkaar.

Doe de friet terug in de airfryer en bak nog 25 minuten op 180 graden. Schud iedere vijf minuten goed om zodat de friet gelijkmatig gaart. Dit gaat het makkelijkst door de inhoud even in de mengkom te doen. Hussel dan om en doe weer terug in de airfryer. Bak in de tussentijd de shoarma in een grote hapjespan. Bereid ook alvast de sla.

Maak de sla

Op een kapsalon wordt meestal ijsbergsla gedaan. Ik kies voor een eenvoudige salade van romaine, tomaat, komkommer en sjalotjes. Doe de romaine in een grote slakom. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Pel en snipper de ui en doe bij de sla. Snijd tot slot de komkommer in blokjes en voeg toe.

Eventueel kan je een dressing bij de sla maken. Deze gebruik je dan in plaats van de knoflooksaus. Voor de dressing doe je alle ingrediënten bij elkaar. Roer om met een garde tot je een mooie gladde saus hebt.

Maak de kapsalon

Verwarm je grill voor op 200 graden of hoger. Vet een ovenschaal in met wat olie en stort hier de friet in. Verdeel hier de gebakken shoarma over. Leg vervolgens vier grote plakken kaas over de friet en shoarma. Schuif in je oven en grill zo'n vijf minuten tot de kaas mooi is gesmolten. Schep nu de friet en shoarma met gesmolten kaas op vier borden.

Verdeel over de friet en shoarma de sla. Schep hier flink wat knoflooksaus of je dressing overheen. Je kapsalon shoarma met friet uit de airfryer is klaar. Eet smakelijk!

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer
Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer
Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer
Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer
Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer
Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer
Kapsalon shoarma met friet uit de airfryer

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 604 kcal.
  • Vetten 26 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 48 gr.
  • Waarvan suikers 11 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 38 gr.
  • Zout 2.7 gr.
  • Natrium 1080 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens