Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika

Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika

Natuurlijk deel ik op Kookidee alleen die recepten met je die ik zelf lekker vind. Sommige recepten springen er echter tussenuit, bijvoorbeeld deze kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika. Superlekker en erg makkelijk.

De kip parmezaan bereid je in de oven en paneer je vantevoren met een mengsel van panko en parmezaanse kaas. Het resultaat is een heerlijk stukje kip met een fantastische smaak. De pappardelle, sperzieboontjes en rode paprika combineren er prima mee.

Dit is nou typisch zo’n recept waar je niet lang mee bezig bent maar waarmee je toch iets bijzonders op tafel zet. Het voorbereiden is zo gedaan, daarna hoef je alleen even te wachten tot je kip parmezaan uit de oven kan. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kipfilets
  • ca. 50 gr. parmezaanse kaas
  • ca. 50 gr. panko*
  • 1 ei
  • bloem
  • 300 gr. pappardelle**
  • 500 gr. sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

* Panko is een wat grof paneermeel dat je kan vinden in het Oosterse schap van de supermarkt. Als alternatief kan je gewoon paneermeel gebruiken.

** Pappardelle is een pasta die bestaat uit brede linten. Je kan natuurlijk ook tagliatelle of een andere pastasoort gebruiken.

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ruime ovenschaal klaar.

Zet twee borden en een kommetje klaar. Bedek het eerste bord met een laagje bloem. Rasp boven het kommetje een stukje Parmezaanse kaas en voeg een gelijke hoeveelheid panko toe. Roer alles door elkaar en strooi op het tweede bord. Veeg het kommetje even schoon en breek hier een ei boven, klop deze los met een garde.

Kruid de kipfilets aan beide zijden met peper, zout en wat Italiaanse kruiden. Wrijf de kruiden er stevig in. Haal de kipfilets vervolgens met beide zijden door de bloem, het losgeklopte ei en tot slot het panko-mengsel. Zorg dat de kipfilets goed bedekt zijn en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bak de kipfilets 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak intussen de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Kook de sperziebonen acht minuten en spoel in een vergiet af onder de koude kraan tot ze zijn afgekoeld. Laat uitlekken en bewaar voor zo.

Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de rode paprika in reepjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn.

Zet een ruime hapjespan of eventueel een wok op het vuur en laat warm worden. Zet ook een ruime pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook, bereid hierin de pappardelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer met wat olijfolie door in de pan, houd warm voor zo van het vuur af.

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de knoflook aan tot deze begint te kleuren. Voeg de reepjes paprika toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg nu de voorgekookte sperziebonen toe en bak een paar minuten mee tot alles goed warm is. Snijd tot slot de lenteuitjes in ringetjes en roer door de groenten.

Schep de pappardelle op de borden en schep hier de sperizebonen en rode paprika bij. Leg er een stuk kip parmezaan naast en sprenkel nog wat olijfolie over de pasta en groentenm. Rasp er tenslotte nog wat Parmezaanse kaas over en je kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika is klaar.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika

Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika

Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika

Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika

Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika

Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika

Kip parmezaan met pappardelle, sperzieboontjes en paprika

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens