Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Deze kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes is heel eenvoudig te bereiden en erg lekker. Je maakt bijna het hele gerecht in de oven, je hoeft alleen de krieltjes kort voor te koken. Een half uur laten kan je aan tafel om te genieten van dit feestelijke maaltje.

De kip parmigiana maakte ik met kipfilets die ik even goed plat sloeg. Hierna wentel je ze in een bloem, ei en een mengsel van panko en Parmezaanse kaas. Het resultaat is een heerlijk krokant stukje kip vol van smaak. Ook erg lekker met andere groenten en bijvoorbeeld een lekkere pasta.

Kan je geen regenboogwortels vinden dan is deze maaltijd ook met gewone bospeen te maken. De verschillende kleuren wortels smaken trouwens allemaal net iets anders. Dus als jouw winkel ze wel heeft zou ik zeker voor regenboogwortels gaan. Hieronder vind je mijn recept voor deze kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 800 gr. krieltjes, met schil
  • 600 gr. regenboogwortels
  • 50 gr. panko
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • bloem
  • 1 ei
  • bruine basterdsuiker
  • tijm
  • rozemarijn
  • grof zeezout
  • peper en zout
  • olijfolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Voor dit recept heb je een ovenplaat nodig en twee ovenschalen die naast elkaar in de oven passen. Heb je dit niet dan kan je de kip Parmezaan ook in een hapjespan bakken. Bak ze dan na het paneren in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar in wat boter en olijfolie.

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een pan met ruim water op het vuur. Halveer de krieltjes en kook ze ongeveer tien minuten voor, stort in een vergiet en laat goed uitlekken. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier de regenboogwortels op. Strooi er wat donkere basterdsuiker en tijm overheen en sprenkel er olijfolie over.

Dep de kipfilets droog en leg per stuk tussen een stukje vershoudfolie. Sla de kipfilets een beetje plat met een vleeshamer of iets anders zwaars. Rasp boven een bord 50 gram Parmezaanse kaas en meng dit met 50 gram panko. Klop in een kommetje een ei los. Zet een tweede bord klaar met een laag bloem.

Zet een flinke ovenschaal klaar. Kruid de kipfilets aan beide kanten met flink wat peper en zout. Haal de kipfilets met beide kanten door de bloem, zorg dat ze goed bedekt zijn. Haal ze hierna met beide kanten door het losgeklopte ei. Leg ze hierna met beide kanten een paar keer op het panko-mengsel, zorg dat de kipfilets dik bedekt zijn. Leg de kipfilets naast elkaar in een ovenschaal.

Schuif nu de bakplaat met regenboogwortels onderin de oven. Zet ook meteen de ovenschaal met de kip Parmezaan in de oven. Zet de wekker van de oven op 30 minuten. Doe nu de krieltjes in een tweede ovenschaal en sprenkel hier flink wat olijfolie over. Bestrooi met wat rozemarijn en grof zeezout en zet na vijf minuten naast de schaal met de kip in de oven. Bak de krieltjes nog 25 minuten mee met de kip parmigiana tot alles goed gaar is.

Verdeel de ovenkrieltjes over de borden en leg op ieder bord een stuk kip Parmezaan. Verdeel de regenboogwortels in zijn geheel over de borden of snijdt eerst in stukken. Je kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes is klaar, buon appetito!

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Kip Parmezaan met regenboogwortels uit de oven en krieltjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens