Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette

Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette

Voor deze kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette hoef je maar heel weinig te doen. De oven neemt namelijk bijna al het werk uit handen. Je hoeft zelf alleen de kip even te snijden en te paneren. Hierna doe je alles in een grote schaal en schuif je het in de oven.

Ook de gnocchi deed ik in de oven. Officieel bereid je deze in kokend water maar door ze te grillen of te bakken worden ze naar mijn smaak veel lekkerder. Omdat ik zowel de gnocchi, de kip als de champignons in één schaal deed werden ze niet heel knapperig. Wil je dit wel dan kan je de champignons ook apart bakken of in een losse ovenschaal grillen.

De courgette grilde ik in ieder geval even apart en bracht ik op smaak met olijfolie, peper en zout en natuurlijk lekker veel Parmezaan. Het resultaat is een supermakkelijk en erg lekker maaltje waar je bijna geen omkijken naar hebt.

Kip Parmezaan nuggets

De kip Parmezaan nuggets kan je trouwens ook prima los bereiden. Ze zijn verslavend lekker en je blijft er van eten. Een dubbele portie is misschien niet eens zo’n heel slecht idee dus. Erg leuk als je eens een wat ander borrelhapje wil serveren.

Het makkelijke recept van deze lekkere maaltijd vind je hieronder. De ingrediënten per gerecht heb ik voor het gemak even apart vermeld.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. gnocchi
  • 250 gr. champignons
  • 5 tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Kip Parmezaan nuggets:

  • 300 gr. kippendijfilet
  • 1 ei
  • panko, ca. 50 gr.
  • 1 el. bloem
  • Parmezaanse kaas, ca. 50 gr.
  • rozemarijn, gedroogd
  • peper en zout

Gegrilde courgette:

  • 2 courgettes
  • bloem
  • Parmezaanse kaas
  • rozemarijn, gedroogd
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Zet een bakplaat klaar die je bedekt met een vel bakpapier. Snijd de kippendij in gelijke stukjes ter grootte van nuggets. Meng in een mengkom een eetlepel bloem met peper en zout naar smaak. Schep even om en breek er een ei boven, klop dit door het mengsel. Voeg de blokjes kippendij toe en roer goed om zodat alle kip met ei is bedekt.

Maak in een tweede mengkom een mengsel van de panko, 50 gram geraspte Paremzaanse kaas en ongeveer een theelepel rozemarijn. Schep goed door elkaar en pak de kip in kleine porties met een vleestang uit de eerste mengkom. Doe stukjes kip in de mengkom met het pankomengsel en schep om. Bewaar voor zo en herhaal voor de rest van de kip.

Bak de gnocchi en kip

Vet een grote ovenschaal in en verdeel de gnocchi over de bodem. Verdeel hier de stukjes kip over. Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Verdeel de champignons over de ovenschaal en rasp hier nog wat Parmezaanse kaas over. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met wat extra peper en zout. Plet vijf tenen knoflook en pel deze. Halveer in de lengte en verdeel tussen de gnocchi, kip en champignons. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereid de gegrilde courgette

Als de gnocchi met de kip en champignons in de oven staat bereid je de gegrilde courgette voor. Snijd de courgette in plakken iets dunner dan een centimeter. Verdeel de plakken courgette over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie. Kruid hierna met wat rozemarijn, peper en zout en strooi er een beetje bloem over. Rasp er vervolgens wat Parmezaanse kaas over zodat de courgette goed bedekt is.

Schuif de bakplaat met courgette na tien minuten in de oven. Laat deze nog 15 minuten mee grillen met de kip, gnocchi en champigons. Als de champignons zijn geslonken en de kip Parmezaan nuggets goudbruin zijn is alles klaar. Wil je de gnocchi wat knapperiger? Bak de champignons dan apart in een pan met wat olijfolie, peper en zout en Parmezaanse kaas.

Handig!

Keukenrasp

Microplane keukenrasp fijn
Met deze fijne keukenrasp van Microplane rasp je de Parmezaanse kaas op de ideale grootte voor dit recept.

Ovenschaal

Pyrex ovenschaal
Deze fijne glazen ovenschaal van 40 cm is groot genoeg voor de gnocchi en kip Parmezaan nuggets.

Diamant Sabatier vleesmes

Diamant Sabatier Riyouri
Snijd ieder soort vlees moeiteloos in stukjes met dit 20 cm lange vleesmes van Diamant Sabatier.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 495 kcal.
  • Vetten: 21 gr.
    - waarvan verzadigd: 8 gr.
  • Koolhydraten: 34 gr.
    - waarvan suiker: 6 gr.
  • Vezels: 3 gr.
  • Eiwitten: 39 gr.
  • Zout: 1.7 gr. (680 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette

Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette

Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette

Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette

Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette

Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette

Kip Parmezaan nuggets met gnocchi en gegrilde courgette

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens