Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie

Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Je hebt deze kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie razendsnel gemaakt. Binnen een half uurtje kan je al aan tafel. Het is dus een ideaal recept voor doordeweeks. Of als je eens wat minder zin hebt om te koken en een makkelijke maaltijd wil. Toch is dit maaltje heerlijk van smaak, een echte aanrader dus.

Je kookt de sperziebonen kort voor. In de tussentijd kan je dan de rest van de ingrediënten snijden en roerbakken. Ook bereid je tussendoor de mie, of als je dat lekkerder vindt rijst. Hierna roerbak je de sperziebonen nog even kort mee en je maaltje is klaar. Eventueel breng je het nog wat verder op smaak met een beetje ketjap en gebakken uitjes.

Lijkt deze kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie je wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En als je liever iets anders maakt vind je hier nog veel meer makkelijke wok recepten. Omdat ik zelf een kleinere hoeveelheid maakte gebruikte ik een hapjespan. Maar voor grotere hoeveelheden en het beste resultaat kan je het best een gietijzeren wok gebruiken. Hier lees je meer over het kiezen van een goede wok.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. mie
  • 300 gr. kipdijfilet
  • 600 gr. sperziebonen
  • 200 gr. shiitakes
  • 125 gr. taugé
  • 4 el. oestersaus
  • 2 el. sojasaus
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • wokolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een wokpan of grote hapjespan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Breng ook in een grote pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Zet tot slot een wat kleinere pan met een laagje water op het vuur en breng ook aan de kook. Maak als eerste de sperziebonen schoon en breek of snijd in gelijke stukjes. Kook de sperziebonen zes minuten en stort in een vergiet. Spoel na met koud water tot de sperziebonen zijn afgekoeld. Laat ze vervolgens in het vergiet uitlekken.

Roerbakken

Snijd in de tussentijd de kippendijfilets met een scherp vleesmes in gelijke stukjes. Zelf gebruik ik altijd verschillende snijplanken voor de kip en de rest van de ingrediënten. Verhit een scheutje wokolie in de wok of koekenpan en bak de stukjes kip kort aan. Voeg de oestersaus en sojasaus toe en schep alles om op hoog vuur. Strooi er naar smaak sesamzaad over. Snijd tussendoor de shiitakes in plakjes. Doe deze bij de stukjes kip en roerbak mee tot de shiitakes mooi beginnen te kleuren en slinken.

Bereid ook alvast de mie zoals aangegeven op de verpakking. Doe intussen de uitgelekte sperziebonen bij de kip en schep om op hoog vuur. Als de sperziebonen goed zijn opgewarmd doe je er de taugé bij en roerbak je deze nog kort mee. Kruid alles met nog wat peper en zout. Giet intussen de mie af en laat kort uitlekken in het vergiet.

Serveren

Verdeel de mie over de borden en schep hier de kip sesam, sperziebonen, shiitakes en taugé over. In plaats van mie zou je eventueel ook rijst kunnen gebruiken. Breng als je dat wilt nog wat meer op smaak met een scheutje ketjap en wat gebakken uitjes.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie
Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie
Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie
Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie
Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie
Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie
Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 353 kcal.
  • Vetten 15 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 25 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens