Kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé

Kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé

Beef teriyaki was vroeger altijd mijn favoriete wokgerecht, toen maakte ik het nog uit een pakje en ik vond het heerlijk. Ook nu staat het nog regelmatig op tafel maar dan natuurlijk met verse ingrediënten. Nadat ik deze kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé maakte weet ik dat het met kippendij ook heel erg lekker smaakt.

De teriyakisaus is erg makkelijk zelf te maken maar kan je eventueel ook uit een flesje halen. Ik kies dan meestal voor de teriyakisaus van Fairtrade, die vind ik het lekkerst. Ik voegde de teriyakisaus zelf trouwens pas toe na het bakken van de kip, een iets andere volgorde dan normaal. Ik koos er namelijk voor de groente juist de wat zoete smaak te geven en de kip er later weer doorheen te roeren.

Wil je deze lekkere kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé zelf eens op tafel zetten? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Wij aten het met wat dikkere udon noodles maar deze lekkere wokmaaltijd kan ook prima met mie of rijst. Serveer er nog wat kroepoek bij en je hebt lekker snel een heerlijk maaltje op tafel staan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. udon noedels
  • 300 gr. kippendij
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 150 gr. taugé
  • 1 teen knoflook
  • wokolie
  • sojasaus
  • peper en zout

Voor de teriyakisaus:

  • 3 el. sojasaus
  • 3 el. mirin
  • 3 el. sake
  • 1 el. bruine basterdsuiker
  • 1 cm. verse gember, geraspt

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet ook vast een ruime pan op het water met een flinke laag water en breng aan de kook. Snijd de stukjes kippendij in blokjes en doe in een kommetje, kruid met wat peper en zout. Giet er wat sojasuas over en roer door elkaar. Plet de teen knoflook en pel deze, snijd fijn en roer door de kippendij.

Bereid alvast de teriyakisaus door de sojasaus, mirin, sake en bruine basterdsuiker in een steelpannetje te doen. Als je een pan met dikke bodem hebt gebruik je deze. Zet het op laag vuur en warm langzaam op zodat de bruine basterdsuiker smelt en de saus wat indikt. Rasp er ondertussen een centimeter verse gember boven en roer erdoorheen. Als de saus mooi dik is zet je het vuur uit, roer af en toe nog wel even door. Bereid nu de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

Verhit intussen ook een scheutje wokolie in de wok en roerbak de blokjes kippendij vijf minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om en zet het vuur eventueel iets lager als het te hard gaart. Snijd tussendoor de onderkant van de paksoi en snijd de harde stengel vervolgens in stukjes. Bewaar het bladgroen voor zo. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika vervolgens in reepjes.

Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in halve ringetjes. Doe alle groenten bij elkaar in een vergiet, spoel kort onder de kraan en hussel droog en door elkaar. Als de stukjes kip mooi bruin zijn schep je deze uit de wok en bewaar je deze voor later.

Verhit weer een scheutje wokolie in de hete wok en voeg alle gesneden groenten toe. Kruid met wat peper en zout en roerbak alles op hoog vuur totdat de paprika een beetje begint te blakeren. Giet er nu de teriyakisaus overheen en roerbak nog een minuut op hoog vuur zodat de saus goed mengt en nog iets verder indikt. Schep er nu de gebakken stukjes kippendij doorheen en verwarm nog een minuut op hoog vuur. Stapel het bladgroen van de paksoi op elkaar en rol op, snijd in reepjes. Doe dit tenslotte met de taugé in de wok, roer goed door elkaar en verwarm nog kort mee.

Schep de udon noedels op de borden en schep hier de kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé overheen of naast. Doe er eventueel wat kroepoek bij en serveer direct.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé

Kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé

Kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé

Kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé

Kip teriyaki met paksoi, gele paprika en taugé

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens