Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst

Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst

Zoek je een lekker recept voor als je weinig tijd hebt? Dan is deze kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst een goed idee. In nog geen half uur heb je dit gerecht namelijk op tafel staan. Terwijl je de rijst staat te koken heb je alle tijd om de rest te snijden. Je roerbakt alles nog even op hoge temperatuur in de wok en je kan aan tafel.

Ik koos ervoor om alle groenten zelf te snijden. met een goed en scherp mes heb je dit echt zo gedaan. Maar als je wilt kan je ook een zakje roerbakgroenten gebruiken. Zelf koos ik dus voor paksoi, rode paprika en rode ui. Als vlees gebruikte ik kippendij omdat dit lekker mals blijft.

Lijkt deze snelle wokmaaltijd jou ook wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En hier staan nog veel meer lekkere wokrecepten. Ook schreef ik een uitgebreid artikel voor wie nog een goede wok wil kopen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. basmatirijst
  • 300 gr. kippendij
  • 1 paksoi
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr. shiitakes, optie
  • 1/2 flesje teriyakisaus
  • wokolie
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd intussen met een vleesmes (en op een aparte snijplank!) de kippendijfilet in blokjes of reepjes. Pel één teentje knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wokpan en voeg de kippendij toe. Kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout naar smaak. Roerbak kort op hoog vuur tot de buitenkant dicht schroeit. Zet het vuur op de laagste stand en roer er de fijngehakte knoflook door.

Snijd de groenten

Gebruik een goed koksmes of santokumes voor het snijden van alle groenten. Maak je het recept met shiitakes? Borstel deze dan schoon en snijd het harde stukje van de steel. Vervolgens snijd je de shiitakes in reepjes. Zet het vuur op de hoogste stand en voeg toe aan de wok. Schep om op hoog vuur tot de shiitake begint te verkleuren en te slinken. Zet het vuur weer laag. Pel de rode uien en snijd in vieren. Vervolgens snijd je de rode ui in partjes. Voeg toe aan de wok en zet het vuur middelhoog. Snijd ondertussen het onderste stukje van de paksoi. Snijd de stelen in reepjes tot aan het bladgroen. Bewaar het bladgroen voor later. Doe de fijn gesneden paksoi in de wok.  Schep alles goed om en voeg indien nodig wat extra wokolie toe.

Snijd de bovenkant van de rode paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Hierna snijd je de paprika's in reepjes en voeg je deze toe aan de wok. Schep kort om op hoog vuur en doe er dan de teriyaki bij. Pel de tweede teen knoflook en hak fijn, schep deze door de saus in de wokpan. Schep alles nog een paar minuten om op hoog vuur. Snijd nu het bladgroen van de paksoi fijn en voeg driekwart toe aan de wok. Bewaar een beetje als garnering. Roerbak nog een minuutje mee.

Serveren

Giet de rijst af zodra deze gaar is en laat kort droogstomen. Dit doe je van het vuur af met de deksel van de pan. Verdeel de rijst over vier broden of kommen. Verdeel de geroerbakte kippendij, paksoi, paprika en rode ui met teriyaki toe. Strooi nog wat fijn gesneden bladgroen van de paksoi over de rijst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst'
Afbeelding bij 'Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst'
Afbeelding bij 'Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst'
Afbeelding bij 'Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst'
Afbeelding bij 'Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst'
Afbeelding bij 'Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst'
Afbeelding bij 'Kip teriyaki met paksoi, rode paprika, rode ui en rijst'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 441 kcal.
  • Vetten 10 gr.
  • Waarvan verzadigd 2 gr.
  • Koolhydraten 62 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 22 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.