Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus

Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten + 30 minuten oven
4 personen

Kipnuggets zijn van die lekkere hapjes die heel makkelijk zelf zijn te maken. Bijvoorbeeld voor in deze kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus. Een makkelijk en snel maaltje voor bijvoorbeeld de lunch of ‘s avonds.

Ik maakte de kipnuggets gewoon in de oven met stukjes kippendijfilet. Je kan ze eventueel ook frituren of bakken in een pan hete olie. De rest van de ingrediënten voor deze kipnugget wraps hoef je alleen nog maar even te snijden. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 500 gr. kippendijfilet
  • krop ijsbergsla
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 250 gr. bospeen
  • 1 komkommer
  • ca. 50 gr. bloem
  • ca. 100 gr. panko*
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • zoete chilisaus

* Panko is een wat grof paneermeel en vind je in het Oosterse vak in de supermarkt. Eventueel kan je ook gewoon paneermeel gebruiken of bijvoorbeeld wat cornflakes fijnstampen.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet vast een of twee bakplaten klaar met bakpapier.

Zet drie schaaltjes of diepe borden klaar. Eentje met een mengsel van bloem met wat zout en paprikapoeder, eentje met twee losgeklopte eieren en eentje met panko. Snijd de kippendij in blokjes die allemaal ongeveer even groot zijn. Haal ieder stukje kip met alle kanten eerst door de bloem, daarna door het eiermengsel en daarna door de panko. Leg de stukjes op de bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van je voorverwarmde oven en bak de kipnuggets in 30 minuten krokant en gaar. Keer de nuggets halverwege even om met een vleestang. Snijd na 30 minuten één kipnugget doormidden en controleer of deze gaar is. Indien nodig verleng je de oventijd met nog een paar minuten.

Terwijl de kipnuggets in de oven staan bereid je de rest van de ingrediënten. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe in een kommetje. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe ook in een kommetje. Rasp de bospeen boven een kommetje of snijd in piepkleine reepjes. Snijd tenslotte de helft van de ijsbergsla in reepjes en doe in een kommetje.

Pak alle wraps bij elkaar in aluminiumfolie en verwarm deze de laatste tien minuten mee met de kipnuggets. Als de kipnuggets klaar zijn doe je ook deze in een bakje. Zet de wraps, alle bakjes met de ingrediënten en een schaaltje zoete chilisaus op tafel.

Beleg de kipnugget wraps alsvolgt. Leg een wrap op je bord en leg in het midden een laagje ijsbergsla. Leg er een paar kipnugget op en leg daar wat stukjes cherrytomaat tussen. Leg er wat plakjes komkommer tussen en strooi er de fijngeraspte wortel overheen. Schep er tot slot wat chilisaus overheen en rol de wrap losjes op.

Eet de kipnugget wraps lekker uit de hand en verwerk de overgebleven ingrediënten in een makkelijke salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus
Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus
Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus
Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus
Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus
Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens