Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus

Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus

Kipnuggets zijn van die lekkere hapjes die heel makkelijk zelf zijn te maken. Bijvoorbeeld voor in deze kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus. Een makkelijk en snel maaltje voor bijvoorbeeld de lunch of ‘s avonds.

Ik maakte de kipnuggets gewoon in de oven met stukjes kippendijfilet. Je kan ze eventueel ook frituren of bakken in een pan hete olie. De rest van de ingrediënten voor deze kipnugget wraps hoef je alleen nog maar even te snijden. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 500 gr. kippendijfilet
  • krop ijsbergsla
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 250 gr. bospeen
  • 1 komkommer
  • ca. 50 gr. bloem
  • ca. 100 gr. panko*
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • zoete chilisaus

* Panko is een wat grof paneermeel en vind je in het Oosterse vak in de supermarkt. Eventueel kan je ook gewoon paneermeel gebruiken of bijvoorbeeld wat cornflakes fijnstampen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet vast een of twee bakplaten klaar met bakpapier.

Zet drie schaaltjes of diepe borden klaar. Eentje met een mengsel van bloem met wat zout en paprikapoeder, eentje met twee losgeklopte eieren en eentje met panko. Snijd de kippendij in blokjes die allemaal ongeveer even groot zijn. Haal ieder stukje kip met alle kanten eerst door de bloem, daarna door het eiermengsel en daarna door de panko. Leg de stukjes op de bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van je voorverwarmde oven en bak de kipnuggets in 30 minuten krokant en gaar. Keer de nuggets halverwege even om met een vleestang. Snijd na 30 minuten één kipnugget doormidden en controleer of deze gaar is. Indien nodig verleng je de oventijd met nog een paar minuten.

Terwijl de kipnuggets in de oven staan bereid je de rest van de ingrediënten. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe in een kommetje. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe ook in een kommetje. Rasp de bospeen boven een kommetje of snijd in piepkleine reepjes. Snijd tenslotte de helft van de ijsbergsla in reepjes en doe in een kommetje.

Pak alle wraps bij elkaar in aluminiumfolie en verwarm deze de laatste tien minuten mee met de kipnuggets. Als de kipnuggets klaar zijn doe je ook deze in een bakje. Zet de wraps, alle bakjes met de ingrediënten en een schaaltje zoete chilisaus op tafel.

Beleg de kipnugget wraps alsvolgt. Leg een wrap op je bord en leg in het midden een laagje ijsbergsla. Leg er een paar kipnugget op en leg daar wat stukjes cherrytomaat tussen. Leg er wat plakjes komkommer tussen en strooi er de fijngeraspte wortel overheen. Schep er tot slot wat chilisaus overheen en rol de wrap losjes op.

Eet de kipnugget wraps lekker uit de hand en verwerk de overgebleven ingrediënten in een makkelijke salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus'
Afbeelding bij 'Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus'
Afbeelding bij 'Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus'
Afbeelding bij 'Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus'
Afbeelding bij 'Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus'
Afbeelding bij 'Kipnugget wraps met sla, komkommer, wortel en chilisaus'