Kipwraps met ijsbergsla en tzatziki

Kipwraps met ijsbergsla en tzatziki

Bij lekker weer horen makkelijke, lekkere en vooral niet al te zware maaltijden. Deze heerlijke kipwraps met ijsbergsla en tzatziki voldoen daar gelukkig helemaal aan. Het is makkelijk te maken, zo klaar en vooral superlekker van smaak. Een echte zomerse maaltijd dus.

Je kan bij deze kipwraps kiezen voor kant en klare tzatziki, maar zelf tzatziki maken is natuurlijk veel lekkerder en ook nog eens heel makkelijk. Verder voegde ik nog een paprika en uitje toe en klaar waren de wraps. Hieronder vind je het makkelijke recept, zowel ‘s avonds als bij de lunch een aanrader.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 300 gr. kippendij
  • 150 gr. mais
  • krop ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 portie tzatziki (recept)
  • peper en zout
  • boter om te bakken

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet alvast een flinke koekenpan of hapjespan op laag vuur. Verpak de stapel wraps bij elkaar in aluminiumfolie en zet klaar voor zo.

Smelt een klontje boter in de koekenpan en kruid de kippendij naar smaak met peper en zout. Bak de kippendij aan beide zijden bruin, zet het vuur wat lager en laat ze dan ongeveer 20 minuten garen. Draai de kippendijen tussendoor regelmatig om en zorg dat ze niet aanbranden.

Terwijl de kippendijen staan te garen snij je tweederde van de krop ijsbergsla in kleine stukjes. Ik pak telkens een paar grote bladen, rol deze een beetje op en snij deze dan in reepjes. Hierna draai ik de snijplank een kwart en maak ik er kleine stukjes van.

Doe de gesneden ijsbergsla in een mengkom of slakom en voeg de mais toe. Pel de ui en snijd in vieren, maak hier dunne partjes van en zet klaar voor zo. Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes, doe bij de gesneden ui.

Haal de kippendijen na 20 minuten uit de pan maar laat deze op het vuur staan. Bak de paprika en ui kort aan in het bakvet en snijd de kippendijen intussen in reepjes. Voeg de reepjes kippendij bij de ui en paprika en bak nog een paar minuten mee. Schep alles bij de sla en mais in de kom en roer goed door elkaar.

Doe de in aluminiumfolie verpakte wraps in je voorverwarmde oven en verwarm deze zo'n vijf minuten. Als de wraps warm zijn serveer je de wraps, tzatziki en ijsbergsla met kip apart van elkaar. Smeer een wrap in met tzatziki, schep hier de kip en ijsbergsla op en rol de wraps op. Snijd doormidden en smullen maar.

De overgebleven ijsbergsla kan je (eventueel met wat cherrytomaatjes en pijnboompitjes) in een slakom doen en besprenkelen met wat azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout en serveer ernaast.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Kipwraps met ijsbergsla en tzatziki

Kipwraps met ijsbergsla en tzatziki

Kipwraps met ijsbergsla en tzatziki

Kipwraps met ijsbergsla en tzatziki

Kipwraps met ijsbergsla en tzatziki

Kipwraps met ijsbergsla en tzatziki

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens