Koolrabi stamppot met bospeen en rookworst

Koolrabi stamppot met bospeen en rookworst

Deze koolrabi stamppot met bospeen en rookworst is een heerlijk zachte stamppot die erg makkelijk is te maken. De koolrabi en bospeen kook je gewoon met de aardappelen mee waarna je het tot een lekker smeuïge stamppot stampt. Tegelijkertijd verwarm je de rookworst en in een half uurtje kan je aan tafel.

De koolrabi is lekker zacht van smaak en past perfect bij de wat zoete smaak van de bospeen. Koolrabi is trouwens erg gezond, deze fascinerende groente is namelijk vezelrijk. Het maakt niet uit of je een paarse of groene koolrabi koopt, de smaak is gelijk. Het recept voor mijn koolrabi stamppot met bospeen vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 1 flinke koolrabi, ca. 500 gr.
  • 500 gr. bospeen
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • peterselie
  • 1 rookworst

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Doe de aardappels in een ruime pan en vul met water tot ze volledig onder staan. Breng het water aan de kook. Verwarm ook de rookworst zoals aangegeven op de verpakking. Maak intussen de bospeen schoon. Verwijder het loof en het onderste stukje en schraap de buitenkant schoon. Zelf schraap ik ze altijd even schoon onder een lopende kraan. Snijd vervolgens in kleine stukjes.

Als het water aan de kook is zet je de kookwekker op 20 minuten. Voeg na vijf minuten de stukjes bospeen toe, pauzeer de kookwekker even en zet weer aan als het water opnieuw kookt. Maak intussen de koolrabi schoon, snijd een stukje van de boven- en onderkant en snijd de uitsteeksels weg.

Je kan de koolrabi met een dunschiller schillen of met schil en al in plakken van circa een centimeter snijden. Snijd in het tweede geval daarna de buitenste rand weg. Snijd de koolrabi vervolgens in kleine blokjes. Voeg deze toe als de aardappels nog tien minuten moeten koken. Pauzeer de kookwekker weer even en zet weer aan als het water opnieuw kookt.

Giet de aardappels, koolrabi en bospeen af en laat kort droogstomen. Voeg een klontje roomboter en een scheutje melk toe en kruid naar smaak met peper en zout. Stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot. Schep de koolrabi stamppot op de borden en verdeel hier de in plakjes gesneden rookworst over. Hak nog wat peterselie fijn en strooi over de koolrabi stamppot.

Ook lekker

Koolrabi stamppot met bospeen en rookworst

Koolrabi stamppot met bospeen en rookworst

Koolrabi stamppot met bospeen en rookworst

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens