Koolrabistamppot met appel en spekjes

Koolrabistamppot met appel en spekjes

Hoewel het niet echt de tijd is voor koolrabi ligt deze volop in de supermarkt. Meestal laat ik deze groente links liggen maar deze keer nam ik er eens wat mee. Het resultaat is deze heerlijke koolrabistamppot met spekjes en appel. Makkelijk te maken en snel op tafel.

De smaak van de koolrabi combineert prima met de frisse appel, het zout van de spekjes maakt het helemaal af. Wij aten het met een lekker stuk rookworst en de pan ging hier helemaal leeg. Zelf eens proberen? Hier vind je mijn recept voor deze lekkere koolrabistamppot.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. kruimige aardappels
  • 3 stuks koolrabi
  • 2 friszoete appels
  • 100 gr. spekreepjes
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • handje bieslook
  • rookworst
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken, spoel af onder de kraan. Snijd de uitsteeksels van de koolrabi en snij een klein stukje van de onder- en bovenkant. Snijd de koolrabi in plakken, daarna in reepjes en vervolgens in kleine blokjes.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Doe de aardappels, koolrabi en appel in een ruime pan en zorg dat ze net onder water staan. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken met de deksel op de pan. Bereid in de tussentijd de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.

Giet de aardappels, koolrabi en appel af en voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe. Snijd een handje bieslook fijn en voeg toe in de pan. Stamp tot een smeuïge stamppot en bak tussendoor de spekjes krokant in een koekenpan.

Giet het bakvet van de spekjes bij de stamppot en roer de spekjes er doorheen. Snijd de rookworst in plakken en serveer de koolrabistamppot met de plakjes rookworst.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Koolrabistamppot met appel en spekjes

Koolrabistamppot met appel en spekjes

Koolrabistamppot met appel en spekjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens