Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus

Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus
Hoofdgerecht
15 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Deze krieltjes uit de oven met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus heb je lekker snel gemaakt. Kook de krieltjes met schil kort voor en bak tussendoor even de gyros. Hierna doe je alles in een ovenschaal en schuift het met flink wat geraspte kaas in de oven.

Als de kaas goed is gesmolten doe je er wat knapperige sla en lekker veel knoflooksaus over en je kan aan tafel. Het lijkt een beetje op een patatje kapsalon maar dan net iets anders. Een ideaal en makkelijk maaltje voor als je eens lekker onverantwoord wilt smullen.

Het recept voor deze krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus vind je hieronder. En die knoflooksaus maak je natuurlijk gewoon zelf, hier lees je hoe.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. krieltjes, in de schil
  • 500 gr. varkensgyros
  • 200 gr. slamelange*
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • knoflooksaus

* Ik koos voor een kant-en-klare melange met ijsbergsla, radicchio, lollo rossa en witte ui.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal klaar. Breng in een pan een laag water aan de kook en halveer de krieltjes, je kan de schil laten zitten. Kook de krieltjes zes minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Verhit intussen een hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt.

Bereiden

Bak de varkensgyros ongeveer vijf minuten en blijf tussendoor omscheppen. Doe de krieltjes in de ovenschaal, sprenkel er ruim olijfolie over en bestrooi met grof zeezout. Roer hier vervolgens de gebakken reepjes gyros tussendoor. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschaal en zet 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer

Als de kaas is gesmolten en de krieltjes krokant zijn gebakken haal je de schaal uit de oven. Verdeel de slamelange over de krieltjes en gyros en doe er een flinke hoeveelheid knoflooksaus overheen. Je krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus zijn klaar. Zet de ovenschaal op tafel en schep op de borden. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus
Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus
Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 688 kcal.
  • Vetten 33 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 40 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 52 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens