Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus

Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus

Deze krieltjes uit de oven met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus heb je lekker snel gemaakt. Kook de krieltjes met schil kort voor en bak tussendoor even de gyros. Hierna doe je alles in een ovenschaal en schuift het met flink wat geraspte kaas in de oven.

Als de kaas goed is gesmolten doe je er wat knapperige sla en lekker veel knoflooksaus over en je kan aan tafel. Het lijkt een beetje op een patatje kapsalon maar dan net iets anders. Een ideaal en makkelijk maaltje voor als je eens lekker onverantwoord wilt smullen.

Het recept voor deze krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus vind je hieronder. En die knoflooksaus maak je natuurlijk gewoon zelf, hier lees je hoe.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. krieltjes, in de schil
  • 500 gr. varkensgyros
  • 200 gr. slamelange*
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • knoflooksaus

* Ik koos voor een kant-en-klare melange met ijsbergsla, radicchio, lollo rossa en witte ui.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal klaar. Breng in een pan een laag water aan de kook en halveer de krieltjes, je kan de schil laten zitten. Kook de krieltjes zes minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Verhit intussen een hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt.

Bereiden

Bak de varkensgyros ongeveer vijf minuten en blijf tussendoor omscheppen. Doe de krieltjes in de ovenschaal, sprenkel er ruim olijfolie over en bestrooi met grof zeezout. Roer hier vervolgens de gebakken reepjes gyros tussendoor. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschaal en zet 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer

Als de kaas is gesmolten en de krieltjes krokant zijn gebakken haal je de schaal uit de oven. Verdeel de slamelange over de krieltjes en gyros en doe er een flinke hoeveelheid knoflooksaus overheen. Je krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus zijn klaar. Zet de ovenschaal op tafel en schep op de borden. Eet smakelijk!

Iets voor jou?

Onderzetters

Met deze handige set onderzetters kan je iedere maat pan of ovenschaal zo op je tafel zetten.

Bakplaat

Heb je geen goede ovenschaal? Op een bakplaat kan je dit recept ook prima maken.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 688 kcal.
  • Vetten: 33 gr.
    - waarvan verzadigd: 13 gr.
  • Koolhydraten: 40 gr.
    - waarvan suiker: 4 gr.
  • Vezels: 4 gr.
  • Eiwitten: 52 gr.
  • Zout: 2.4 gr. (960 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus

Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus

Krieltjes met gyros, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens