Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm

Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm

De krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm uit dit recept heb je echt zo gemaakt. Snij alle ingrediënten in kleinere stukken, verwarm je oven voor en verdeel alles over de bakplaat. Nog even kruiden en 25 minuten later kan je aan tafel.

Ik bracht de krieltjes en worteltjes op smaak met olijfolie, rozemarijn en tijm. Een klein beetje peper en zout erover en dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen. En omdat je alles op de bakplaat bereidt heb je ook nog eens weinig af te wassen. Hier vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. krieltjes, in de schil
  • 1 kg. bospeen
  • 4 braadworsten
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar, bakpapier is niet nodig.

Halveer de krieltjes en doe in een mengkom. Maak de bospeen schoon, snijd in gelijke stukken en doe in de mengkom. Sprenkel er ruim olijfolie over en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de krieltjes en wortel over de bakplaat.

Ris de rozemarijn en tijm van de takjes en hak goed fijn met een koksmes. Strooi over de krieltjes en de wortel. Snijd de braadworsten in stukken van een paar centimeter dik en verdeel voer de bakplaat. Strooi er nog wat grof zeezout en versgemalen peper over en zet 25 minuten in de oven.

Haal de bakplaat er halverwege uit en schep alles even goed door elkaar. Doe terug in de oven en laat alles verder garen tot het einde van de oventijd. Snijd één stukje worst doormidden om te controleren of deze gaar is, verleng de oventijd anders met een paar minuten.

Serveer de krieltjes, de worteltjes en de stukken braadworst uit de oven.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm

Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm

Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm

Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens