Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm

Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm
Hoofdgerecht
10 minuten + 25 minuten oven
4 personen

De krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm uit dit recept heb je echt zo gemaakt. Snij alle ingrediënten in kleinere stukken, verwarm je oven voor en verdeel alles over de bakplaat. Nog even kruiden en 25 minuten later kan je aan tafel.

Ik bracht de krieltjes en worteltjes op smaak met olijfolie, rozemarijn en tijm. Een klein beetje peper en zout erover en dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen. En omdat je alles op de bakplaat bereidt heb je ook nog eens weinig af te wassen. Hier vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. krieltjes, in de schil
  • 1 kg. bospeen
  • 4 braadworsten
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar, bakpapier is niet nodig.

Halveer de krieltjes en doe in een mengkom. Maak de bospeen schoon, snijd in gelijke stukken en doe in de mengkom. Sprenkel er ruim olijfolie over en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de krieltjes en wortel over de bakplaat.

Ris de rozemarijn en tijm van de takjes en hak goed fijn met een koksmes. Strooi over de krieltjes en de wortel. Snijd de braadworsten in stukken van een paar centimeter dik en verdeel voer de bakplaat. Strooi er nog wat grof zeezout en versgemalen peper over en zet 25 minuten in de oven.

Haal de bakplaat er halverwege uit en schep alles even goed door elkaar. Doe terug in de oven en laat alles verder garen tot het einde van de oventijd. Snijd één stukje worst doormidden om te controleren of deze gaar is, verleng de oventijd anders met een paar minuten.

Serveer de krieltjes, de worteltjes en de stukken braadworst uit de oven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm
Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm
Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm
Krieltjes, worteltjes en braadworst uit de oven met rozemarijn en tijm

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens