Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella

Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella

Deze lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella is voor de echte lasagne- en kaasliefhebber. Behalve de mozzarella gebruikte ik namelijk ook nog flink wat gewone kaas in dit recept. Lekker machtig dus!

Omdat ik nog spekreepjes in de koelkast had liggen voegde ik deze ook toe aan de lasagne. Weer eens wat anders dan gehakt en erg lekker. Het resultaat was een goedgevulde en lekkere lasagne waar we goed van hebben gesmuld. Het recept voor deze lasagne vind je hieronder.

Zelf hielden we trouwens flink wat over. Dit is prima de volgende dag op te warmen, invriezen kan ook. Om de lasagne later op te warmen verwarm je deze ongeveer 25 minuten op 160 graden.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. spekreepjes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 prei
  • ca. 800 gr. tomatenblokjes
  • 9 lasagnebladen
  • 200 gr. jong belegen kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella, ca. 125 gr.
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm allereerst je oven voor op 200 graden. Zet een ingevette ovenschaal van ca. 30 x 20 cm klaar. Zet een flinke hapjespan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Pel hierna de uien en knoflook en snijd beiden goed fijn. Doe vervolgens de spekreepjes samen met de ui en knoflook in de hete hapjespan. Bak de spekreepjes goudbruin en de ui glazig.

Groenten snijden en bakken

Snijd in de tussentijd als eerste de aubergine en courgette in blokjes. Hier vind je een handige manier om deze groenten snel te kunnen snijden. Voeg toe aan de hapjespan en bak mee, kruid met flink wat Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Sprenkel er ook wat olijfolie over. Hierna snijd je beide paprika's in blokjes. Eerst snijd je de bovenkant van de paprika's zodat je de zaadlijsten en zaadjes kan verwijderen. Vervolgens snijd je de paprika's in lange repen en daarna in blokjes. Ook de paprika doe je in de hapjespan en bak je mee.

Als laatste groente snijd je de prei. Verwijder eerst de onderkant en het blad. Daarna snijd je de overgebleven steel in de lengte doormidden. Snij hier halve ringen van en voeg deze als laatste toe aan de hapjespan. Bak nog even mee en voeg nog wat olijfolie toe indien nodig.

Maak de lasagne

Als je alle spekreepjes en groenten hebt gebakken voeg je de tomatenblokjes toe. Schep alles goed door elkaar en doe er nogmaals een flinke snuf Italiaanse kruiden bij. Laat een paar minuten pruttelen op laag vuur zodat de smaken goed in elkaar trekken. Schep nu een dun laagje van de saus in de ingevette ovenschaal. Strooi hier een derde van de geraspte kaas over en dek af met drie lasagnebladen.

Herhaal dit twee keer en schep de laatste hoeveelheid saus op de bovenste lasagnebladen. Laat nu de mozzarella uitlekken en snijd de bol in plakjes. Verdeel deze over de bovenste laag saus en strooi er tot slot nog wat kruiden over. Besprenkel nu met wat olijfolie en schuif de lasagne in de voorverwarmde oven. Bak de lasagne in 35 tot 40 minuten gaar.

Haal de lasagne uit de oven en laat ongeveer vijf minuten afkoelen. Zo wordt de lasagne net iets steviger waardoor deze er makkelijk uit te scheppen is. Schep de lasagne uit de ovenschaal en serveer.

Iets voor jou?

Lasagne kookboek

Nog meer ideeën nodig voor lekkere lasagnes? In dit kookboekje vind je allerlei variaties.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 685 kcal.
  • Vetten: 42 gr.
    - waarvan verzadigd: 20 gr.
  • Koolhydraten: 35 gr.
    - waarvan suiker: 20 gr.
  • Vezels: 8 gr.
  • Eiwitten: 34 gr.
  • Zout: 3.3 gr. (1320 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella

Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella

Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella

Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella

Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella

Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella

Lasagne met aubergine, courgette, prei, spekreepjes en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens