Lasagne met spinazie, champignons en pancetta

Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Hoofdgerecht
20 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Laatst maakte ik deze lasagne met spinazie, champignons en pancetta. Deze keer niet met tomatensaus maar een saus op basis van room en yoghurt. Hierdoor kreeg deze lasagne een heerlijk zachte en romige smaak. Voor wat tegenwicht gebruikte ik een wat oudere geraspte kaas. Een erg lekkere combinatie.

Je bakt de champignons en spinazie vooraf. Gebruik hiervoor een grote pan want de rauwe spinazie neemt nogal wat ruimte in. Eenmaal geslonken blijf ter trouwens weinig van over. Wil je deze heerlijke lasagne zelf eens proberen dan vind je hieronder het recept. Hier vind je nog meer lekkere ovenrecepten en pastarecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • lasagnebladen*
  • 400 gr. bladspinazie
  • 400 gr. champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 80 gr. pancetta
  • 250 gr. yoghurt
  • 250 ml. slagroom
  • 2 eieren
  • 200 gr. geraspte kaas, pittig
  • boter om in te vetten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

* Ik maakte dunne laagjes en had in een ovenschaal van 30 cm negen lasagnebladen nodig.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ovenschaal van 30 cm klaar die je invet met wat boter. Zet ook vast een grote hapjespan of wok op het vuur. Zo kan deze goed heet worden. Boen voor je begint alle champignons schoon. Snijd ze hierna in plakjes. Dit kan met een mes maar met een eiersnijder gaat het nog sneller.

Spinazie en champignons

Pel de ui en snijd deze in stukjes. Ook de teentjes knoflook pel je, hak deze hierna fijn. Verhit een scheut olijfolie in de pan. Doe hier de knoflook en ui in en bak kort aan. Voeg daarna de plakjes champignon toe. Schep goed om op hoog vuur en kruid met flink wat peper en zout. Strooi naar smaak Italiaanse kruiden over de champignons.

Als de champignons goed zijn geslonken voeg je de bladspinazie toe. Zet het vuur hiervoor wat lager en doe de spinazie er beetje bij beetje bij. Snijd intussen de pancetta in reepjes en roer door de spinazie. Als de spinazie is geslonken doe je de helft van de slagroom erbij. Laat een tijdje pruttelen op het vuur.

Maak de saus

Nu heb je even tijd om de saus te maken. Doe de rest van de slagroom in een mengkom. Doe hier de yoghurt bij en breek twee eieren boven de kom. Kruid ook de saus met peper en zout. Voeg ook flink wat Italiaanse kruiden toe. Klop alles luchtig met een garde. Doe er daarna de helft van de kaas bij en roer nog even door met een lepel.

Bereid de lasagne

Pak de ovenschaal. Bedek de bodem met een dun laagje spianzie, champignons en pancetta. Dek af met een paar lasagnebladen en herhaal tot het spinazie-mengsel op is. Eindig met een laagje lasagnebladen. Giet hier het resterende vocht uiit de pan bij. Daarna giet je er de saus uit de mengkom over. Strooi er tot slot de rest van de geraspte kaas over.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne ongeveer 25 minuten. De lasagne is klaar als de kaas mooi goudbruin is en de saus is gestold. Haal uit de oven en laat kort staan, zo stolt het nog een beetje. Snijd de lasagne met spinazie, champignons en pancetta in stukken en serveer.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Lasagne met spinazie, champignons en pancetta
Lasagne met spinazie, champignons en pancetta

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 761 kcal.
  • Vetten 61 gr.
  • Waarvan verzadigd 32 gr.
  • Koolhydraten 19 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 28 gr.
  • Zout 1.6 gr.
  • Natrium 640 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens